Seçilen her belediye başkanının bir takım vaatleri olur. Bu sadece başkanın değil partisinin dünya görüşünü de yansıtır. Seçimlerden sonra bu vaatler genellikle unutulur. Seçilen başkanın, görev yaptığı sürece hizmetleri öncelikle kendi dünya görüşü ve eğitimi doğrultusunda olur. Başkan en çok bu hizmetlerden zevk alır.

Mühendis kökenli bir başkan hizmetlerinde altyapı, yollar ve imar konularına,

Hukuk kökenli bir başkan, belediyenin gerek vatandaşla gerekse devletle ilgili hukuki sorunlarına,

Sanatçı kökenli bir başkan şehrin estetiğine, sanatsal faaliyetlere, parklara ve bahçelere,

iktisat kökenli bir başkan, belediyenin mali tabloları, bütçesi, harcamaları, satın alması, borçlanması, tahsilat gibi konulara öncelik verir.

Biz seçmen olarak, beldemize başkan seçerken çok başarılı bile olsa, iki dönemden fazla seçmemeliyiz. Çünkü beldemizin başka konularda da gelişmesi için dünyaya bir başka pencereden bakan farklı bir eğitimi olan bir başkan seçersek, şehir daha da zenginleşir.

Galiba Sakarya’da siyasetçi yetişmiyor. Yeni nesil gelişen iletişim araçları ile dünya ile temas halinde. Dünya’nın her yeri bize bir tuş kadar yakın. Mevcut başkanlarımızın şehrimize yeteri kadar hizmet ettiklerini düşünüyorum. Yeni, genç, eğitimli, hayalleri olan, ufku açık adaylara ihtiyacımız var. Ancak mevcut durum böyle mi? Sakarya siyasetine baktığımızda, etrafta ismi dolaşanlar geçmişte bakanlık yapıp 15-20 yıl şehre uğramamış eski bakanlar, eski ve yeni belediye başkanları, eski millet vekilleri, her seçimde aday adayı olup seçilememiş kişiler, yine ortalıkta. Bir atasözü var; eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı. Parti yönetimlerine düşen bir görev var. Lütfen bize, yeni yıpranmamış isimleri aday olarak çıkartın. Bizi 40 katır mı 40 satır mı tercihinde bulunmaya mecbur etmeyin. Size gelip, ben aday olmak istiyorum diyenlere değil, şehre yakışır diye düşündüğünüz kişilere siz gidin ve adaylık teklif edin.

Bu benim arzum. Ama böyle olabilir mi? Eski bir siyasetçi olarak tecrübem, bu işlerin yine eskisi gibi olacağını, lobisi güçlü olanın, Ankara’da arkası olanın aday olacağı yönünde. Benimkisi boş bir hayal işte…

İyi Çalışmalar