Genel ve Yerel seçimler üzerinden çok zaman geçti. Dünya da özenle izleyince, İstanbul Büyükşehir Seçimi nedeniyle zamanın nasıl geçtiği pek anlaşılmadı.

2018 Genel Seçimi üzerinden de 1 yıldan fazla geçti. Sakarya Halkı, geçen yıl içinde, seçtiği milletvekillerinden gelen dişe dokunur bir İŞ hatırlar mı?

Bugünkü derdim bu! Demokrasi ve Siyaset birikimi olmayan Seçtiğiniz acemi milletvekilleri genelde sadece medyatik açıklamalarla gündemdeler.

Sakarya’da gerçekten son 1 yılda tek bir önemli kazanım söyleyin? Yok. Hamasi karşılıklı laf çaktırmalar, boş laflar çok; ama sadece laf çaktırma!

Ki,“ Bence, AK Parti kurulduğu günden beri, yaptırım birikimi ve Hükümet gücü en zayıf Sakarya temsilcileri ile TBMM’de yer aldı.” sözünü de erken ettim.

Hatta,” Yerel hemen tüm Yönetenler için de aynı görüşteyim. Ki, bence, Sakarya AK Parti içinde çok daha liyakatli kadrolar kurulabilirdi.” de dedim.

Belki de, siyaseti içerden en az bilen bir Sakaryalıyım. Ama, şunu bile siyasetin değişen kayıp liyakat yüzü olarak görürüm;

Adapazarı Atatürk Parkı’nın içinde, Büyükşehir Belediyesi’nin çevresindeki halka ait alanların kullanım şekli somut göstergedir.

Büyükşehir Belediyesi Seçilmişleri hiç kuşkusuz şehir hayatının en merkezindeki O alanların kendilerine ait olmadığını bilir.

Asla Otoparkları da değildir. Belediye meclisleri halkımızın insanlarıdır. Meclis kapısına kadar arabayla geldikleri görülse, ilkin babaları,” n’oldu size?” der.

Tamam, büyük sorun değil, ama halka saygı önemli. CHP, İYİ Parti, SP ve tüm Millet İttifakı artık halk adına öylesi somut saygı soruları da sorabilmeli.

AK Parti Sakarya, sorulan kimi incir kabuğu sorulardan bile rahatsız. Oysa, şu gün halkın homurtusu çok büyük. Eylül-ekim ayında da kim bilir neler olacak?

Şu gün Türkiye’nin her yanında halkın ekonomik yaşamına katkı veren siyasi jestler var. Belediyeler, milletvekilleri yarışıyor. Bizim Seçtiklerimiz nerde?

Belediyelerin su ve ulaşım indirimleri izleniyor. Sakarya’da yok! Yarın tüm konularda yok sayılacağımız bilinsin. Siyasi iktidarlar bizi adam yerine koymaz?

İşte; Büyükşehir kendisini barajlar kralı ilan ediyor. Kendi elektrik enerjisini kendi üreten tek Büyükşehirmişiz?

Oysa, kaç yıldır Büyükşehir’in her ay elektriğe ödediği parayı sorarım, cevap alamam. Attığımız taş, vurduğumuz kuşa değmiyor diye düşünürüm.

” İçme Suyu Barajları yaptık. Sakarya’nın 50-100 yıllık su ihtiyacını karşıladık!” derler. Akıllı Yatırımcı, 15-20 yılı garantilediyse, terminli baraj yatırımı yapar.

Paran çoksa su fiyatını indir, Sakaryalının hayatını kolayla! Millet İttifakı şu baraj işleri için Büyükşehir’den kapsamlı bir brifing isterse çok şey değişebilir.

İki aya sonra, yaz tatili biter. Bu kez çalışanların ve okulların ulaşım harcamaları başlar. Su, Yol, Ulaşım, belediyenin KAR DEĞİL, hizmet işlevidir.

Millet İttifakı, ulaşım, su, yol konusunda devrim yapan Büyükşehirleri örnek vererek Sakarya’da değişimi kotarabilir.

“ Sakarya fabrikalarımızda yapılan Milli Tren 2019 sonunda raylarda! Milli Raylı Sistem araçları Tüvasaş’ta yapılmaya başlanıyor!” diyen İktidar var?

Bunlar CHP, İYİ Parti, SP ve tüm siyasi partilerin sorması, araştırması gereken çok güncel siyaset rüzgarları(?) olmalı. Peki Sakarya neden sessiz sedasız?

Örneği var; yeni bir CHP’li belediye başkanı, başkanlık maaşı dışında, bağlı şirketlerden birisinin başına geçip ikinci bir maaş alınca, haklı kıyamet oldu.

Kılıçdaroğlu bile devreye girdi; Başkan ikinci maaşı kesiverdi.

Ee, Sakarya’da hiç öyle bir uygulama yok mu? ” Hakkı huzur!” denilen kaymak paralar, ek maaşlar, hangi makamlarda var? Oralar için ne kavgalar da var?

Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı- YİK-Yüksek İstişare Kurulu’na seçildi ve 15 bin liralık aylık maaşı hala dillerde. Ki, emekli vekil maaşı(?) yetmiyormuş!

YİK maaşı da az gelmiş, benim emekli maaşımdan fazla da zam yapılmış.

Valla, Seçtiğiniz Amcamlara demek ki yetmiyor. Bizim Büyükşehir’in, son 10 yıl da, maaşı yüksek ilk 30-40 makamının aylık net gelirleri bir sorulabilir mi?

Devletin epeyce İş ve Para yaptırım gücü kamudan belediyelere kaydırıldı. Siyaset nerdeyse tüm devlet gelirlerinin ve yatırımlarının Yöneteni haline geldi.

Siyaset, il ve ilçelerdeki yatırımları kendi yandaşlarına verme önceliğini asla pervasızca kullanamamalı. Bu tüm siyasi partiler için geçerli bir kuraldır.

Millet-Halk bu denetimi yapmalı ve doğru zamanda, doğru sesler de çıkmalı. Halk tehlikeyi zaten gördü. Her seçimde mülkün sahibi tavrını koymaya başladı.

Sakarya’da genel seçimler üzerinden 1 yıldan fazla geçti; yerel seçimden de silme-hiç işsiz-icraatsız-sorgu sualsiz 4 ay geçti. Yaprak oynamalı, oynayacak!

Sessizlik, icraatlardan memnunluk gibi algılanırsa kaybedilen çok şey olur!