23 NİSAN ULUSAK EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, 80 milyonluk MİLLETİMİZE kutlu olsun! “ MİLLET “ sözcüğünü hiç kuşkusuz bilerek büyük harflerle kullanıyorum.

Hiç bir çağdaş dünya ülkesi, halkının dil, din, ırk Ayrımı ile parçalanmasını düşünmez.

Dünyanın Tek Çocuk Bayramı’nı ulusunun çocuklarına armağan eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinde Millet ilkesi ilk günden beri hak ettiği yerdedir;

“ Hakimiyet kayıtsız ve şartsız Milletindir!” sözü Ulusun Meclisi’ndedir.

**

Atatürk, daha Cumhuriyet’i Kurtarma Yolu’na çıktığı ilk günlerde sınıf imtiyazı denilen şeyi bu ülkede ortadan kaldırmıştır.

her köşesinde halk toplantıları yaparak işe başlamış. Her bölgeden Halk temsilcilerini Ankara’ya davet edip, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurması da en büyük adımdır.

Dünyanın tüm siyasetçilerine eşsiz Devlet Adamlığı örnekleri bırakmış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün;

Cumhuriyeti Kuran Türkiye Büyük Meclisi’ne gidilen yolun daha başında, Askeri Tüm Rütbe ve Unvanlarını terk ederek MİLLETE sığınması tarihte tektir.

ATATÜRK, Padişahlığın verdiği General rütbesini bıraktığında 38 yaşında gencecik bir Osmanlı Generali’dir.

Milletinin Bağımsızlık Savaşı için tüm rütbeleri terk eden Genç Ulusal Kahraman; Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu günü de ülkesinin çocuklarına Ulusal Bağımsızlık Bayramı olarak hediye etmiştir.

Türkiye’nin 23 Nisan Çocuk Bayramı başka hiçbir dünya ülkesinde YOKTUR!

ATATÜRK VE İSLAM ÜLKELERİ : -)

Hakka inanan herkes çocuklarına tam da şu gün, doğru ne ise, Onlara doğruları anlatmalı. Çocuklarımızın geleceği doğruları bilmekle başlar.

Çünkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, İslam veya başka dinden olan, yeryüzündeki hiçbir ülkeye-millete karşı tek kurşun atmamıştır.

Hatay Cumhuriyeti bile : -) uluslar arası tüm oluşumların bilip kabullendiği gibi, hepsinin denetiminde,“ Hatay Cumhuriyeti’nde “ yapılan Referandum ile Türkiye Cumhuriyeti’ne dahil olmuştur.

**

Büyük ve eşsiz gururdur ki; bugün bağımsız birer devlet olan İslam Ülkelerinin hemen hepsi, Kurtuluş Savaşı ile hayata geçen Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni örnek alarak kurulmuştur.

Bugün çok örnek alınmasını gereken bir ibret daha var; Türkiye Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı verirken bir çok İslam ülkesinden de büyük maddi ve manevi destek gelmiştir.

**

Bu örnekler de yetmez:

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti, son 40-50 yıla kadar, sosyal-kültürel-ekonomik yaşamıyla da dünyadaki tüm İslam ülkelerine rol model olmuştur.

Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu gün, Osmanlı’dan devreden 12-13 milyonluk nüfusun sadece % 5 civarında nüfusu okuma yazma biliyordu.

Okuma yazma oranı 1927’de % 10,5’a; 1935’te % 19,25’e; 2000 yılında % 90’a yükselmiştir.

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ÇOCUKLARININ BAĞIMSIZLIK BAYRAMI KUTLU OLSUN!

İSRAİL, MAVİ MARMARA’YI VURDU
İSLAM ÜLKELERİ YANIMIZDA MIYDI ?

Daha dün gibi; “ Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım !” diyerek, Gazze’ye Mavi Marmara gemimizi yolladık. İsrail bombalarla, silahlarla vurdu.

Yanımızda veya arkamızda kaç İslam Devleti-Halkı bulundu?

Türkiye Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetleri, sınırlarımızın güvenliğini ve bölgedeki İslam halkının can güvenliğini sağlamak için Suriye’de…

Askerimiz Suriye’nin kilometrelerce içinde ve sonrası da pek belli değil. Peki kaç İslam ülkesi ülkemize bu konuda destek veriyor? Var mı?

**

Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Halkı, Kurtuluş ve Kuruluş Savaşı yaparken bir çok İslam Ülkesi yanımızdaydı? Hindistan’ı okuyun, öğrenin gurur duyarsınız. Dahası diğer Türk Cumhuriyetleri’ni de okursunuz.

Bugünü, yakın tarihleri de okuyun; nedenlerini görmezden gelmeyelim:

Yunan Generalleri Atina’da ihtilal yapmış, devleti ele geçirmişti. Nikos Sampson adında maceraperest bir Rum da Kıbrıs’ta İhtilale gönderilmişti.

Sampson ve çeteleri, Türk ve Rum Ortak Kıbrıs Devleti’nin Başkanı Makarios’u devirerek, Kıbrıs Türk Halkını katletmeye başlamıştı.

Türkiye 1974 yılında muhteşem Kıbrıs Barış Harekatı ile Türkleri katliamdan kurtardı. Kıbrıs Türk Halkı da Kuzey Kıbrıs Türk Devleti’ni kurdu; barış geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Devleti 44 yıldır ambargo altında. Sizce, kaç İslam ülkesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımıştır? Var mı?

**

Sözün özü: Atatürk’ün, Bağımsızlık Karakterimdir ! sözü ve Çağdaş Türkiye’ye bıraktığı, “ Yurtta Barış, Dünyada Barış !” ilkesi Çocuklarımızın yarını için en büyük huzur ve güvendir.