24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesi de epey hareketleniyor. Mitingler, ziyaretler, programlar, toplantılar…

Tabii şehrin en çok beklediği isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı ve 5 Haziran Salı günü büyük miting buluşması Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ramazan ve mesai saatleri içerisinde olmasına karşılık meydanda yine Erdoğan’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Sakarya için söyleyeceği her cümle çok önemliydi. Sakarya’yı tanımlayan cümlelerle sözlerine başlayan Erdoğan, Sakarya’nın toprağın ve yeşilin şehri olduğunu söyledi.

Merakla beklenen Sakarya’ya vereceği müjdelerdi. Ancak ‘Millet Bahçesi’ sözünü Sakarya için de vereceği günler öncesinde tartışılmaya başlanmıştı.

Haliyle en çok merak edilenlerin başında bu konu geliyordu. Beklenen de oldu.

Erdoğan, Sakarya’ya seyahati öncesi TOKİ Başkanı Ergün Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’yla satışı yapılan arsa konusunda görüşme gerçekleştirmiş.

Ardından meydanda da bu büyük müjdeyi binlerce insanın önünde açıkladı. Diğer şehirlerde yapılacağını duyunca hayıflanmış, Sakarya’da da olması için bir beklenti içerisine girmiştik.

Erdoğan tüm yaşananlara karşılık Sakarya’da da Millet Bahçesini hayata geçireceklerini açıklayınca şehirde güzel bir hava oluştu.

Beton, gökdelenlerin, rezidansların gölgelemediği şehrin merkezinde harika bir yaşam alanı.

Büyükşehir Belediyesi hemen proje çalışmalarını başlatacak. Yeşilin, ağaçların hakim olduğu, Sakarya’nın yeni bahçesi için süreç hızla ilerleyecek.

Sakarya’yı heyecanlandıran projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.