Sevgili okurlarım, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile siyasette geçmiş yıllara göre farklılıklar ortaya çıkmıştır. Partiler oy aldıkları tabanlara göre ittifaklar yaparak seçimlere girmeye başlamışlardır. Bu bağlamda MHP-AKP ile Cumhur İttifakı birlikteliği çerçevesinde seçimlere girmişlerdir. Bazı kesimler MHP’nin geçmişte AKP’ye yaptığı muhalefeti hatırlatmak maksadıyla bu yapılan ittifak aleyhinde olumsuz görüşler belirtmektedirler. MHP bu yapılan ittifakın başlangıcında gerekçelerini açıklayarak geçmişteki eleştirilerinden vazgeçmediğini muhalefet olarak eleştirdiği bütün konuların haklılığını savunmuştur.

MHP geçmişte en ağır şekilde AKP’yi eleştirmişti…

MHP “Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve ben” anlayışı ile yıllardır parti menfaatlerini geride bırakarak ülkemiz ve milletimiz için siyaset üretmiştir.

MHP Türk Milleti’nin refahı İslam Coğrafyasının rahat etmesi üzerine siyasi mücadele vermektedir. Bu doğrultuda MHP açılım sürecindeki AKP’ye fetöcülerin devlet kademelerine yerleştirildiği bir AKP’ye destek vermemiş en ağır eleştirileri o dönemde sarf etmiştir. Kısacası MHP terör ile mücadele eden, Türk Milleti’nin menfaati için uğraşan, halkımız tarafından yönetme yetkisi verilen hükümete (AKP’ye) destek vermektedir.

Tarih biliminde en önemli unsurlarından birisi de bir konuyu araştırırken dönemin şartlarına bakarak değerlendirme de bulunmak gerekir. Aksi halde yanlış değerlendirme yapılmış olur. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade CHP’dir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ den sonra CHP nerede kimlerledir…