MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ESMİŞ GÜRLEMİŞ

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu esmiş gürlemiş. "Kayıt parası vermeyin, Okullarda kayıt parası altında bağış talep edilemez" demiş. Bizim oralarda bu durumlar için yağmasa da gürlüyor derler(!)

Sanki okul yönetimleri keyiflerinden bağış parası istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı okulların temizlik dahil en temel ihtiyaçlarını karşılamayınca okul yönetimleri tek çıkar yol olarak bağışları görüyor.

Okul Aile Birlikleri'nin başta gelen görevi bağışları organize etmek oluyor. Okul müdürleri aidatları ödemeyen öğrencileri sınıfta bırakmala tehdit ediyorlar.

Bunu bilmezmiş gibi esip gürlemek kolay. Tavşana kaç tazıya tut. Oh ne ala(!)

DEVE KUŞU MU?

Partisinin ilçe başkanlarının birbiri ardına istifa etmesi karşısında Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül'ün yaptığı değerlendirme evlere şenlikti.

"Şu anda gündemimiz istifalar değil" diyerek istifaları görmezden gelen Bülbül'ün yaptığı olayı büyütmemek bakımından akıllıca olabilir.

Zaten "MHP seçime hazırlanıyor, motivasyonunu artıracak hamlelerle meşgul" diyerek bunun ip ucunu veriyor...

Bir iletişimci olarak İl Başkanı sayın Levent Bülbül'ün motivasyona verdiği değere katılmamak mümkün değil.

Keşke ilçe başkanlarını motive etme konusunda geç kalınmasaydı.

CHP SEÇİM STRATEJİSİNİ ARIYOR

CHP Milletvekili Engin Özkoç ile pazar günü Kaynarca'da katıldığı bir sünnet düğününde bir aradaydık. 2011 Seçimlerinde ikinci sıra milletvekili adayı olan Gürkan Canol'un da bulunduğu sohbetin konusu propaganda dönemini en verimli nasıl geçiririz idi.

Köy kahvelerini gezmek, binlerce kişiyle tokalaşmak dışında farklı bir seçim statejisi arayışında olan CHP'liler bakalım soruna çözüm bulabilecekler mi?

TAN TAN TIN TIN

CHP'nin ağır topları Eczacı Ali Kaya'nın önderliğinde İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın aday gösterilmesi için harekete geçmişler.

Hala mı akıllanmadık. En son örneği İhsan Özkes olayında yaşadık. Sağdan devşirilenlerin CHP'ye yaramadığını hala mı anlamadık.

CHP'nin ağır topları bıraksınlar boş işleri enerjilerini partilerinin yetiştirdiği isimlere harcasınlar. Ağır topların (!) gözlerini dışa değil içe çevirmesinin zamanı geldi de geçti.

AKP ROMAN ADAYIN ŞANSI YOK(!)

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel kalabalık bir Roman grubunun desteği ile AKP'den milletvekili adayı olmak için başvurmuş. Belli ki CHP'den milletvekili seçilen Roman Milletvekili Özcan Purçu'ya özenmiş.

8 Haziran 2015 seçiminde adaylık başvurusunda bulunmayan Orhan Tanyel'in aday adaylığı belli ki ısmarlama. Roman oylara sahip çıkmak için siyasi bir kurnazlık.

Bakmayın siz AKP'nin muhafazakar, dinci bir parti rolü oynamasına.

AKP dibine kadar vahşi kapitalizmin emrinde bir partidir. Kentsel dönüşüm adı altında gerçekleştirilen rantsal dönüşümlerin Romanların yaşadığı Sulukule'den başlaması tesadüfi değildir.

Çünkü Romanlar tam da dişleri göre bir avdır. Sahipsizlerdir, kendilerini ifade etmekte en çok zorlanan etnik toplulukların başında gelir.

Erenler'de Sapanca'da Kestanelik'te ilk akla gelen yerlerin Romanların yaşadığı yerlerin olması rastlandı değildir. Bunu en iyi Orhan Tanyel bilir...

Sakarya Romanlar Derneği AKP kurnazlarına kendilerini kullandırmasın derim...