Liyakatsiz Ayrımcı kadrolarla; yanlış yerde yanlış yapılan projelerdir. Günlük Siyasi Dava(?) Etkinliklerine devlet-halk servetlerinin harcanmasıdır!

SB Başkanı Ekrem Yüce,” İsrafın önüne geçmek ve kaynakların en iyi şekilde kullanmaktan yana!” olduğunu vurgulamış : -)

Hem de; AGDAŞ, SASKİ, TEİAŞ, TÜRK TELEKOM ve SEDAŞ yetkililerinin önünde.

YÜCE;“ Bir caddeyi, sokağı yenileyeceğimizde önceliği altyapıya ayıracak, ardından üstyapısını tamamlayacağız.

Tekrar tekrar yap-boz gibi bir durum söz konusu olamaz : -) diye de eklemiş.

Sözler harika. Bize sadece testi kırılmadan izlemek, görmek, uyarmak düşer.

***

Yazı başlığı,” Mesela en büyük israf nedir?” ne şimdi? Konu çok, ama açayım:

Halkın oylarıyla GEÇİCİ SÜRE Seçilmişler ve Atanmışlar; YÖNETENLER; Devlet-Halk servetlerini harcarlar! Günlük kendi ihtiyaçlarını da cepten harcarlar!

Yasama Yürütme Yargı-Kuvvetler Ayrılığı ilkeleriyle, Anayasalarla güvence altına alınmış Çağdaş Dünya Ülkelerinde Yönetmek öyledir.

Kimi Seçilmişler(?) bugüne kadar ne öğretildi-ne öğrendilerse onu işlediler. Bize bugün kalansa,” Kimliğini Bulmaya Çalışan Tarihsiz bir Şehir!”

“ 17 Ağustos 1999 Yüzyılın Depremi sonrası; Devletin ve Dünyanın Sakarya’ya harcadığı parayla İKİ SAKARYA kurulurdu!” diyenler çok mu haksız?

***

Anlayış şu gün farklı ise, ilkin,“ Kent Yönetmeye Seçilmiş!” hiç kimse, “ Artık Sizden biraz farklı Ayrıcalığım olsun!”gibi davranmayı halkın gözlerine sokmasın.

Salı günü saat 14.30-15.00 gibi Adapazarı Atatürk Parkı içinden geçiyorum. Galiba SBB Meclisi var... Park’ın Ankara Cd. bakan yanlarında 20 tane otomobil.

Bana eşsiz imtiyazlar verseniz; Gazetemize 200 mt. ötedeki O parka araba bırakmam. Yenicami’ye gelmeden 200 mt. ötede otopark var!

Müftülük yanındaki SBB Katlı Otopark ise hep önceliğimdir; günlüğü 3-5 lira.

Biraz abartayım; SBB Meclisi’ne katılan 100 bireyin Otopark masrafı toplamı 400-500 tl… Yani O Mecliste O gün içilecek Su Parası kadar. Asla israf değil!

Atatürk Parkı Şehrin en Prestijli alanı; her yeni İŞ-ÇIKMA da orayı bozdu!

***

Başkan Ekrem Yüce, israf ve SASKİ konusunda benim gibi düşünmüyor. Öylesi doğal. Ben de; SASKİ Projeleri başta, SBB hata ve sonralarını yazarım; O olmaz!

Örnek; Ekrem Başkan şu gün;” Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ne Sapanca Gölü suyunu terfili ulaştırmak için her ay CİDDİ MİKTAR ELEKTRİK ÜCRETİ ödüyoruz!”

SBB 1.HES yapılma günlerinde SASKİ,” Türkiye’nin HES yapan tek Büyükşehir’i olacak. SBB elektriğe çok para ödeyen belediye olmayacak. Artan enerjiyi de sisteme cari fiyattan satan belediye olacak!” demiş mi; Başkan araştırsın.

Türkiye’nin en çok borcu olan ilk 3-4 belediyesi içinde zirve olduk. “ HES çalışmaya başlayınca 3-5 yıl içinde kredi borçları ödemesi bitecek!” dendi.

SBB’de şimdi O lafları eden bir tek Allah Kulu kalmadı; bir tek BORÇLAR kaldı.

Bu şehirde ( BELKİ ) bunlara tek karşı çıkan köşe yazarıydım; ne laflar edildi?

***

Sayın Tayyip Erdoğan Başbakandı; yine bir seçim öncesi Sakarya’ya geldi. Şehrin İçme Suyu Sapanca Gölü ( Seçim Önü?) çok gündemde:

Sakaryalılara;” İçme suyunuz Sapanca Gölü’nün tüm çevresi atık su kanalıyla kuşaklanacak. Ankara’ya gider gitmez parayı göndereceğim!” dedi.

Emir de, para da hazırmış; İŞ başladı…Her gün Göl kenarında izliyordum. Önüme projeler getirenler büyük katkılar verdiler:

“ Göl’ün 3-5 mt yanından ve su seviyesinin 2-3 mt altından gidecek bu kanal projesi yanlış. Trilyonlar harcansa, bir dolu pompaj istasyonu yapılsa, akmaz!

Boruları biz alalım; Sapanca’ya kadar, BİZ Hattı Demiryolu’nun 8-10 metre üstünden döşeyelim. Atıklar kendi yüksek cazibesi ile pompajsız akar!

Hiçbir maddi destek istemiyoruz. Yapma izni verilsin yeter!” diyen belediye vardı. YÜCE Başkan dosyayı inceletsin(?) Hatalar kaç ilave trilyon yedi; oldu mu?

“ Çark Deresi’ne Su Basma Projesi yapıyoruz;. Tarihi Çark gözlerim gibi mavi akacak!” dendi? Gidin bakın Çark Deresi akıyor mu; ne renk ?

Çark Caddesi, Tüm çarşılar; Atatürk Bulvarı, Meydanlar; Caddeler, sokaklar, Kavşaklar, Cadde-Meydan-Sokak aydınlatmaları kaç yılda kaç kez; yap boz oldu?

İSRAF İSRAF..17-25 Yılda sadece Adapazarı’na kaç kez,” FORE KAZIK !” çakıldı?

Ekrem Yüce Başkan; Kalıcı-Doğru projeler zordur, zaman ister. Bilmiyoruz; Kalıcı-Büyük-Doğru projeler var mı? Dileriz zamanı zorlayarak da israf yapılmaz!

Ülke de, şehir de,“ Şu kadar ay-yıl oldu; hala bi’şi yapmadın!” der ya; aman?