Arkadaşım Özgür Arık, Bizim Sakarya Gazetesi’nde köşe yazmam için teklif getirdiğinde çok düşündüm ve kabul ettim. Kabul etme gerekçem bu şehirde yaşayan biri olarak önce Allah’a, sonra şehre ve insanlara olan sorumluluğum oldu.

58 yıllık hayatımın 50 yılı önce babamın işyerinde, sonra kendi işyerimde ticaretin içinde geçti.

Babam Sait Tanış, Sakarya’da milli görüş hareketinin öncülerindendi. Rahmetli Necmettin Erbakan’ı evimizde çok ağırladık. Ben de hocaya hizmet etme şerefine ulaştım. Siyasette Refah, Fazilet ve Saadet Partisi’nde il yöneticiliği, İl Genel Meclisi üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği yaptım. İnşaat mühendisiyim. Ada Fikir Kulübü ve Briç Kulübü üyesiyim.

Yaptığım seyahatlerle Avrupa, Asya, Afrika, Amerika, Avustralya, Uzakdoğu’da 30’dan fazla ülkeye gittim. Hem zenginliği, hem sefaleti gözleme fırsatım oldu.

Sizlere ne yazacağım…

Bu bazen ticaret, bazen inşaat, bazen dış gezi gözlemleri, bazen de iç yerel siyaset olacak. Dünya ve Türkiye meselelerine girmeyeceğim. Bu konuları zaten büyüklerimiz konuşuyor. Bu yazının çıktığı tarihte, Balkanlar’da 5 günlük gezide olacağım. Bir sonraki yazıda buluşmak üzere hoşça kalın.

Bana yazı yazma fırsatı veren Bizim Sakarya ailesine teşekkür ederim.