İktidar olmak, İktidarda kalmak, kimi insanları inanılmaz yanlışlara sokabilir. Ayrışma, iftira, silinemez onur kırıcı saldırılara da sokarsa tüm ülke kaybeder.

   Aklın, geçilen-gidilen yollardaki köprülerin atılması da her ülke için  tehlikedir.   

   Ama, umulmadık kadar çok belediye başkanlığı kaybetme telaşı oluşunca; İftira Siyasetinin bin çıban yaratma aklı harekete geçerse, halk bunu görecek.

   Şiddet, yapana da, hiç günahsız ülke halkına da hesaplanamayan zararlar verir. Tarih böylesi unutulmaz örneklerle dolu.

    Aklı, vicdanı olan hiçbir insan 82 milyon ülke halkını birbirine düşman etmez!

                                                                ***

    Bazen siyaset aklı, vicdanı kadın-erkek ayrımı bile yapamaz. Şu gün, İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i bu nedenle Akil, Doğru ve Yürekli görürüm.

   Yaratılmış hiçbir Kul Mucize Yaratamaz. Kul, hata yapar. Özümüzdeki inancın gereği bunu öğretir. Kul hata yapsa da; 82 milyon Ayrımla ateşe yürümeyecek!

   Ülkemde bunu bir Kadın, Sayın Meral Akşener hatırlatmışsa, insanlarımız aklıyla, vicdanıyla oturup düşünecek.

   CHP Ana Muhalefet ve iyi ki de var… Ama, İYİ Parti ve Akşener bu Yerel Seçim’in yıldızı gibi oldu. Telaşlanan siyasete hedef olmasının nedeni sanki bu?

   Ülkenin; Kadın sağduyusuna, emeğine, vicdanına, anaçlığına ihtiyacı çok.

                                                                     ***     

    Siyasiler de, Yerel Seçim sonuçları ne olursa olsun, halkın gereksiz kaygılar duymamasını bu gün oluşturmalı. Geri alınamaz söz ve iftiradan uzak durulmalı.    

    Siyasi Muhalefet Liderleri Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu’na büyük görev düşüyor. Çünkü, siyasette tek kişi tek yanlışıyla büyük yıkıma yol açabilir.

     

                               KÖYLÜ, ESNAF, SANAYİCİ KÖR DEĞİL !

    Tohum, gübre, ilaç, mazot ve dahası; köylünün kullandığı hemen her şey ithal. Köylü, tarlayı tarihin en büyük masraflarını yaparak ekiyor.

   Kaldırdığı mahsul sattığında o masrafı bile karşılamıyor. Traktör alma gafletine düşmüşse; evini, traktörünü, tarlasını da bankaya kaybettiği olabiliyor.

    Köylü, zarar etmemek, evi barkı bankaya vermemek için domatese, patatese, soğana doğru fiyatı koyarsa;..fıtratına terörist sayılmak bile girebiliyor.

    Esnaf da, sanayici de, siyasete köylüden pek farklı hedef olamıyor : -) Piyasa kötü ve ekonomi sallantıda ise; siyaset kendisini suçtan sıyırıyor.

    Siyaset tanzimci oluyor; ekonomiyi üreten, yaşatanlar terörist sanılıyor.

                                                             ***

   Siyaset, ülke ekonomisini ayakta tutan tüm sektörleri hepimizden iyi bilir. Ülkenin tüm servetlerini Üretenler Ekonominin bu yapıtaşlarıdır.

     Şu Siyaset Aklı doğru mu? İnşaat Sektörü dip yapmış. Binlerce üretim kalemi zorda. Kardeşim, Siyaset TOKİ’ye bina yapsın diye niye katrilyonlar verir?

    İnşaat sektörlerine, TOKİ’ye verdiğinin yarısını ver, çok sıkı denetle, dert biter.

   Kafalarını taşın altına sokup üretenler Ülke Bütçesini dolduranlardır. Siyaset sadece Bütçeleri Boşaltandır!

                                                             ***

   Köy de, Esnaf da, Sanayici de hangi siyasete-partiye oy veriyor? Ülkeyi hangi siyaset patates, soğan, pirinç, saman ithal eder hale getirmiş?

   Tohuma, gübreye, mazota katrilyonlarca ithal paramızı veren hangi siyaset?

    O siyasete; ” Gıda ithaline ödediğin dolarların yarısını Gıda Üretim Teşviki için bize ver. Milli Tohum, Milli Gübre, Milli Enerji üretenlere ver!

    Köy-Köylü suya, elektriğe, mazota şehir parası ödemesin. Yat benzini, pırlanta vergisiz; Gıda Üreten her taraftan kuşatılmış.

   Üretenler, Siyaset kapısına yaranmaya gitmesin… Kapını kendin yap, ders olur.