Geride bıraktığımız Cumartesi günü Gebze’de ligdeki ilk maçına çıktı Sakaryaspor. Bizde maçı takip etmek üzere stadyumdaki yerimizi aldık.

Maça dair pek fazla konuşulacak bir şey yok. Pozisyona girmekte zorlanan, heyecan vermeyen, orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maçtan fazlası değildi.

Bazı oyuncuların lisanslarının yetişmemesi, takımın oynadığı oyun, uyum sorunu, oyuncu tercihleri sorgulanabilir.

Sorumlulara sorular yöneltilebilir. Yeni öneriler, fikirler dile getirilebilir.

Ancak hepsinin önüne geçen daha mühim olayla karşılaştığımızı mücadelenin hemen ardından öğrendim.

Gebze girişinde polis tarafından durdurulan Sakaryasporlu taraftarların otobüsünde çıkanlardan bahsediyorum. Akıl alır gibi değil!

Maça mı gidiyoruz savaşa mı? Araçta pompalı tüfekler, döner bıçakları, satırlar, palalar, sopalar bulunmasını nasıl açıklayabiliriz?

Tribünden olan, sevdiği takımı desteklemek için kilometrelerce yol giden Sakaryaspor’un taraftar grubu bu durumdan memnun mudur? Hiç sanmıyorum!

Ya da tersten bakalım: Bu şiddet unsuru silahlarla maça gidenler Sakaryaspor’un taraftar grubundan mıdır?

Bu yaşanan hadisenin Sakaryaspor’a verdiği zararın bedelini kim ödeyecek? Takımı için mesafe tanımayan taraftarlar tepkisiz mi kalacak bu duruma?

Sil baştan bir takım oluşturuldu bu yıl. Takım kaliteli oyunculara sahip. Elbet alışma süreci geçireceklerdir. Yaşanan puan kayıpları telafi edilir.

Ancak Sakaryaspor her zamankinden daha fazla taraftarlarının desteğine ihtiyacı olduğu bir ligde.

Saha kapama cezasının hem maddi hem de manevi olarak kulübü zarara uğratacağını bilmiyor muyuz?

Tarihte Türk futboluna önemli isimleri kazandırmış bir camianın taraftarlarına bu görüntüler yakışmıyor.

Şuna net bir şekilde inanıyorum: Sakaryaspor taraftarları birkaç kişinin oluşturduğu bu kötü dıırumdan kesinlikle memnun ve mutlu değildir!

Son olarak sezonun geri kalan kısmında sporun önüne geçen hadiselerin yaşanmaması için gerekenlerin bir an önce yapılması ‘taraftarıyım!’