LÜTFEN YIKMASINLAR HAYALLERİMİZİ...

Bazen gün içerisinde,  tatsız olduğunu düşündüğümüz ne çok şeye tanık oluyoruz hiç istemeden. Böyle zamanlardan biriydi. Uzaktan bakınca yada ilk anda dersem daha doğru olacak, nasıl  güzel, nasıl gelecek vaadediyor olduklarını düşündüren keyifli bir topluluk ile yanyana bir  yada iki saat geçirdim.Ve oradan ayrılırken onlar hakkında ki tüm güzel düşüncelerimi de ne yazık ki orada bıraktım.

        Pırıl pırıl, henüz 18  ile enfazla 23 yaşında olduğunu tahmin ettiğim son derece bakımlı,hoş giyimli ve güzel gençkızlar vardı grubun içerisinde.Sohbet başladı .Kulak misafiri olmadım,o kadar yüksek sesle konuşuyorlardı ki zorunlu olarak sohbetin içerisinde buldum  kendimi.Bir genç kızın gerekmedikçe yüksek sesle konuşması,umuma açık bir yerde neredeyse az sonra amuda kalkacağını düşündüren o aykırı oturma biçimleri, el şakaları içerisinde uzayıp giden o sohbetleri bana göre abesle iştigal bir durumdu zaten.

    Sonra; bir genç kızın ,kız arkadaşına abicim,erkek arkadaşına da abi demesi, her cümlesine böyle giriyor olması benim onlara yakıştıramadığım bir hitap biçimiyken, sohbet ilerledikçe inanın o sözcüklerini bile arar oldum.Kanki'ler,kankalar zaten havada uçuşuyordu.Bir an  neredeyim ben dedirten'' oha...çüş ...lan''  sesleri içinde kavgamı çıkacak diye düşündüğüm anda   sohbet ediyor olduklarını gözlememle   devam etti  bu süreç.

     Arada ,biraz da sevinerek'' hadi byyyyy ''diyenleri izledim gözlerimle.   ''Araşırız '' diyorlardı, sonradan anlıyorum ki ''telefonda görüşürüz'' demek istiyorlar.

Birbirlerine''ne öküzsün sen''diye iltifat eden,  birbirine öküz demekten keyif alan bir grup gözlemledim o gün. Ayrıca ağızlarında ki  sakızla bu kadar uzun süre ve yüksek sesle  konuşabiliyor olup, aynı zamanda midemi bulandıran  o sakızdan balonlarıda  farklı  kötü bir deneyimdi benim için...Sizce nedir bu biçimde dikkat çekebilme çabası,birileri onlara küfürlü, yüksek sesle,argo lugatıyla konuşurlarsa daha iyi göründüklerini falan mı söylüyor acaba?Saçlarına maşa yapabilen,gözlerine eyeliner çekebilen,tırnaklarına french sürebilen bu kızlarımızın oturmayı kalkmayı,konuşmayı birtakım sosyal nezaket kurallarını bilmiyor olması  yada bilipde uygulamıyor olmasını kınadım ben.

    Tamam dönemizin  o düzgün taranmış saçlarını,kısa tırnaklarını,hanımefendi duruşlarını ve oturuşlarını, abartılı o kahkahalar yerine o tevazu içinde ki tebessümlerini  falan beklemeyelim  şimdi gençlerden...

      Ama bir ortası yokmudur bu davranışların?

Varsın ,aman ne güzel dedirtip hayran bırakmasınlar kendilerine, ama lütfen  böyle davranarak yıkmasınlar gençler üzerine kurduğumuz o güzel hayalleride...