Konser öncesinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Dr. Zeynep Öz, bu sene altıncısı düzenlenen Türk sanat müziği korosunun derneğin önemli faaliyetlerinden sadece biri olduğunu belirterek düzenledikleri her konserde bilinen ve sevilen eserlerin yanında, hiç duyulmayan ve bilinmeyen eserlere de yer vermeye çalıştıklarını söyledi.

“Önümüze notalar geldiğinde başaramayacağımızdan endişe ettiğimiz, sözlerinin ne demek istediğini anlayamadığımız şarkılar da oldu” diyen Öz, şöyle devam etti: “Ama okudukça, dinledikçe, söyledikçe daha önce tanışmadığımız için üzüldük hep. Ve teşekkür ettik hocamıza her defasında bizi yüreklendirip, heveslendirip, destekleyip, vaz geçmediği için. Elbette koronun sesini bastıracak kadar sizlerin de katılacağı bir çok eser var bu konserimizde. Yerinizde oturmakta zorlanacağınız Trabzon türküleri de dinleyeceksiniz. Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kökenimiz olan kente, kültürüne, insanına, geleneğine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama bunu yaşadığımız kent olan Sakaryanın insanıyla beraber yapıyoruz. Tüm faaliyetlerimiz tüm Sakaryalı dostlarımıza açıktır. Ve biliyoruz ki farklılıklarımız bizi de şehrimizi de zenginleştirip güzelleştiriyor. Bu vesile ile konserde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoum.”.

Sunuculuğunu Aydanur Dürüsel’in yaptığı, Şef Ayten Yüksel yönetimindeki konsere Sakarya Baro başkanı avukat Abdurrahim Burak, MHP Serdivan ilçe başkanı İbrahim İskender, Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği geçmiş dönem başkanlarından Yusuf Mısırlıoğlu, Abdurrahman Çakar, Yılmaz Öztürk, Ahmet Tufan Demicioğlu ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İki bölümden oluşan konserin sonunda Serdivan sahne sanatları

horon ekibinin sergilediği oyun ise büyük bir beğeni ile izlendi.

Editör: TE Bilişim