Sakarya sinemalarında bu hafta “Ayla”, “Thor 3: Ragnarok” ve “Yol Arkadaşım” adında 3 yeni film vizyona giriyor. Bu hafta vizyona giren bir diğer film "İşe Yarar Bir Şey" Sakarya'da gösterimde olmayacak. Sakarya'da 3 yeni filmle beraber toplam 13 film gösterimde olacak. İyi Seyirler…

*AYLA

Tür: Dram, Savaş Oyuncular: Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Lee Kyung-Jin Yönetmen: Can Ulkay

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...

Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

*THOR 3: RAGNAROK

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Süre: 2 s 10 dk. Oyuncular: Chris Hemsworth,

Tom Hiddleston,Cate Blanchett Yönetmen:Taika Waititi

Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık olacağız. Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkı yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır...

Craig Kyle ve Christopher Yost ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde bir kez daha Chris Hemsworth ve Tom Hiddleston bulunuyor.

*YOL ARKADAŞIM

Tür: Komedi Oyuncular: Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Eda Ece Yönetmen: Bedran Güzel

Onur başarısız bir ilaç mümessilidir. Kurban Bayramı'na üç gün kala üç hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e rağmen başarmak. Onur, bir telefon uygulamasıyla tanıştığı ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Şeref ile birlikte eğlence ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. 

Başrollerini Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini Bedran Güzel üstleniyor.

İşe Yarar Bir Şey  (Sakarya’da gösterilmiyor)

Bir avukat ve şair olan Leyla, lise arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmek için yola çıkmıştır. Leyla gece treniyle çıktığı uzun bir yolculukta manzarayı ve insanları iştahla izlerken hemşirelik öğrencisi Canan’ı fark eder. Bu genç kızı son istasyonda, Yavuz’un evinde, çok ağır bir sorumluluk bekliyordur. Leyla, Canan’ın anlattıklarından ve anlatmadıklarından bir hikâye kurar, kendini kaptırır ve ona eşlik etmeye karar verir. Hikâyenin sonunda bir iyilik meleği mi yoksa bir katil mi olacaklarını henüz bilmiyordur...

24. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Yarışması’nda Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’ya “En İyi Senaryo”, Başak Köklükaya’ya “En İyi Kadın Oyuncu” ve Gökhan Tiryaki’ye “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerini kazandıran İşe Yarar Bir Şey'in yönetmen koltuğunu “Oyun”, “11'e 10 Kala” ve “Gözetleme Kulesi” filmlerinin ödüllü yönetmeni Pelin Esmer üstleniyor. Yerli sinema ve ekranların sevilen yüzleri Başak Köklükaya, Yiğit Özşener ve Öykü Karayel'in başrollerinde yer aldığı yapım, Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz aylarda 36. İstanbul Film Festivali’nde seyircilerle buluşmuş ve festivalden FIPRESCI ödülünü kazanmıştı.

Sakarya’da gösterimdeki diğer filmler…

*DAMAT TAKIMI

Tür: Romantik, Komedi

Yaş Sınırı: 13 Yaş ve Üzeri İzleyiciler ve 15 Yaş ve Altı İzleyici Kitlesi Aile Eşliğinde İzleyebilir. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

Oyuncular: Furkan Andıç, Özgürcan Çevik, Pelin Akil Yönetmen: Doğa Can Anafarta

Yiğit, Ömer, Serdar, Onat ve Can lise yıllarından beri hiç ayrılmamış beş arkadaştır. Kendilerini hala çocuk olarak gören grup, Yiğit'in evlenme kararı alması ile gençliklerinin bittiğini fark eder. Geçmişi anma ve Yiğit'e veda etme amaçlı lise anılarını beş gün içinde tekrar yaşamaya karar verirler. Bir de tüm bu maceranın içinde aşk hayatları berbat olan grup, lisedeki can düşmanları Besim’le düğüne sevgilileriyle geleceklerine dair iddiaya girerler. Bu beş gün içinde kendilerine kız arkadaş bulmak zorunda olan grup son kez birlikte olmanın tadını çıkaracaktır.

ÖLÜM GÜNÜN KUTLU OLSUN / HAPPY DEATH DAY

Tür: Korku,Gerilim Süre: 1 s 36 dk.

Yaş Sınırı: 13 Yaş ve Üzeri İzleyiciler İçindir. Şiddet ve korku unsurları içerir.

Oyuncular:Jessica Rothe,Israel Broussard,Ruby Modine

Yönetmen: Christopher Landon

Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

Başrollerinde Jessica Rothe, Israel Broussard ve Ruby Modine'in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Christopher Landon oturuyor. Senaryoyu ise Landon ile birlikte Scott Lobdell kaleme aldı.

*CİNGÖZ RECAİ

Tür: Aksiyon, Polisiye

Yaş Sınırı: 13 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Şiddet ve korku unsurları içerir. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli

Vizyon Tarihi: 13 Ekim 2017

Yapım: Türkiye

Yönetmen:Kerem Deren

Yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yapacağı, Peyami Safa'nın unutulmaz eseri Cingöz Recai Limon Film tarafından sinemaya uyarlanıyor. Haluk Bilginer, Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli, Serkan Keskin gibi birçok önemli ismin yer aldığı yapımın senaryosu Kerem Deren ve Pınar Bulut tarafından kaleme alındı.

*UZAYDAN GELEN FIRTINA / GEOSTORM

Tür: Gerilim, Bilimkurgu

Süre: 1 s 49 dk.

Yaş Sınırı:7 yaş ve üzeri izleyici kitlesi ve Aile eşliğinde, 13 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Şiddet ve korku unsurları içerir. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

Oyuncular:Gerard Butler,Jim Sturgess,Abbie Cornish

Ülke:ABD

 Yönetmen:Dean Devlin

Vizyon Tarihi:20 Ekim 2017

Dünya'nın önde gelen liderleri, eşi benzeri görülmemiş bir dizi doğal felaket dünyayı tehdit ettikten sonra, küresel iklimi kontrol etmek ve herkesi güvende tutmak için karmaşık bir uydu ağı oluşturmak üzere bir araya gelirler. Fakat bir şeyler ters gider ve Dünya'yı korumak için yapılan sistem ona saldırmaya başlar. Dünya çapında bir jeostrome yaklaşmaktadır ve dünyadaki her şeyi silip süpürmeden önce bir çözüm yolu bulunmazsa her şey yok olacaktır...

BÖLÜK

Tür: Dram

Yaş Sınırı: 7 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

Oyuncular:Kaan Yıldırım,Hakan Kurtaş,Alina Boz

Ülke:Türkiye

 Vizyon Tarihi:20 Ekim 2017

Yönetmen:Aytaç Ağırlar

Yolları bir kışlada kesişen bir bölük askerin dokunaklı hikayesini anlatan filmin yönetmen ve senaristliğini Aytaç Ağırlar üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş, Alina Boz, Aykut Akdere, Selim Akgül, M. Uğur Civaner, Salih Usta, Olgu Baran Kubilay, Süeyman Kabaali ve Avni Yalçın yer alıyor.

 *SUPERSTAR

Yönetmen

Advait Chandan

Oyuncular

Zaira Wasim, Aamir Khan, Raj Arjun

Süre: 149 Dakika

Tür: Dram

Hindistan’ın küçük bir kasabasında yaşayan 14 Insu adlı genç bir kızın tek hayali, şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca -ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca- genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

 *BAK ŞU LEYLEĞE

Yönetmen: Reza Memari

Oyuncular: Toby Genkel

Süre: 84 Dakika

Tür: Animasyon

Kendini leylek zanneden ama aslında bir serçe olan Richard, leylek ailesine onlardan biri olduğunu ispat etmek için Afrika'ya doğru yola çıkar.

 *İLK ÖPÜCÜK

Yönetmen

Murat Onbul

Oyuncular

Sadi Celil Cengiz, Murat Yıldırım, 

Özge Gürel, Cezmi Baskın

Süre: 110 Dakika

Tür: Romantik Komedi

Hakan kadınlarla uzun süreli ilişki kurmakta problem yaşayan genç bir çapkındır. Yaşadığı sahil beldesine gelen turistlerle kısa süreli ilişkiler yaşar, bağlanmaktan hep kaçınır. Ablasının terk ettiği eniştesi ve 5 yeğeninden başka hayatına kimseyi sokmaz. Hakan için işler, bir gün tesadüfen karşılaştığı Bahar’a ilk görüşte aşık olmasıyla tamamen değişir. Bahar ile yakınlaşmaya çalışan Hakan, Bahar’ın son derece nadir görülen bir rahatsızlığı olduğunu öğrenir. Bahar geçirdiği bir kaza sonucu, kaza gününden sonra olan hiçbir şeyi hafızasında tutamamaktadır. Her gün aynı güne –iki yıl önceye – uyanıp oradan devam etmektedir. Bahar’ın abisi ve babası da onun mutsuz olmasını engellemek için her gün kaza günündeymiş gibi davranmakta, türlü türlü numaralarla Bahar’ı da buna inandırmaktadırlar. Hakan’ın da olaya dahil olmasıyla birlikte üçü birden Bahar’ı mutlu etmek için her yolu denerler. Hakan, her sabah bir önceki günü unutan Bahar’ı kendisine her gün yeniden aşık etmek zorunda kalır.

*MY LİTTLE PONY

Vizyon tarihi: 6 Ekim 2017 (1s 39dk)

Yönetmen: Jayson Thiessen

Oyuncular: Tara Strong, Ashleigh Ball, Andrea Libman

Tür: Animasyon

Ülke: ABD

Karanlık bir güç Ponyville'i tehdit eder. Bu tehdit karşısında Ponyville ve arkadaşları Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy ve Rarity; Equestria'nın ötesinde unutulmaz bir yolculuğa çıkarlar. Yeni arkadaşlar edinmelerini sağlayan bu yolculuk onları yeni zorluklarla karşılaşacakları, arkadaşlığın sihirini kullanarak evlerini kurtarmaya çalışacakları bir maceraya sürükler.

*AY LAV YU TUU

Tür:Komedi

Süre:95 dk.

Yaş Sınırı:7 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

Oyuncular:Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Steve Guttenberg

 Vizyon Tarihi:22 Eylül 2017

Yapım: Türkiye

Yönetmen:Sermiyan Midyat

Yönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı ‘Ay Lav Yu’nun 6 yıl arayla gelen devam halkası "Ay Lav Yu Tuu"nun yönetmen ve senaristliğini bir kez daha Midyat üstleniyor. TAFF imzasıyla gelen filmin zengin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Ayça Damgacı, Josh Folan, Ayşenil Şamlıoğlu, Kevork Malikyan, Tuna Orhan, Veysi Aslan, Gizem Karaca ve Bora Akkaş yer alıyor.

Not: Bütün  filmlerin, ayrıntılı seans günleri ve saatleri için;

  

Agora Avm; seanslara;  linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Serdivan Avm; seanslara; https://www.cinemaximum.com.tr/serdivan-sinema-salonu

linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ada Avm; seanslara; https://www.cinemaximum.com.tr/ada-sinema-salonu  linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim