Kırkpınar futbol sahasının yanındaki meydanda açılan ve 3 gün süren festivalde, 60 standın 50’sinde el sanatları ürünleri sergilendi. Festival alanında sanatçılar, festival süresince el sanatları ürünlerini, kendileri için hazırlanmış reyonlarda hem tanıtıp hem de satış yapma imkanı buldu. Açılan lezzet stantlarında ise yöresel ve özel lezzetler yer aldı.

ESERLERİNİ SERGİLEDİLER

Türkiye’nin birçok şehrinden seçkin tasarımcıların katıldığı 7. Kırkpınar El Sanatları Festivali, bu yıl da atölye çalışmaları ve seminerler ile daha da renklendi. 3 gün boyunca farklı el sanatları alanlarında çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi. Mücellid Burak Kara ile Kendi Defterini Yap Atölyesi, Peroni Handmade ile Parmak Örgüsü Atölyesi, Nazım Tanrıkulu ile Doğal Güneş kremini kendin yap atölyesi, Melonarte İle Kendi Bardağını Tasarla Atölyesi ve Gizli Detaylar Rapido Kalem ile Teknik Çiçek Çizimi Atölyesi büyük ilgi gördü.
SANATÇILAR COŞTURDU

Festivalde cumartesi akşamı genç sanatçı Nil İpek sahne aldı. Sevilen eserlerini seslendiren Nil İpek, hayranlarına doyumsuz bir müzik ziyafeti çekti. Konser alanını dolduran yüzlerce ziyaretçi, İpek’in  seslendirdiği birbirinden güzel eserlerine eşlik etti. Pazar günü akşamı ise Hoş Sadâ Fasıl Kumpanyası ve ve feat. Özer Özel’in konseriyle festival sona erdi.

5 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Festivali 5 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini bildiren organizasyon sorumlusu Melek Açelya Bilgin, "Her geçen yıl yükselen bir grafiğimiz var ve bize inananların destekleriyle çok güzel bir festival gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın da ziyaretçilerimizin de çoğunluğu Sapanca dışından. Bu da bize Sapanca'nın adının bu festivalle çok güzel bir şekilde tanıtıldığını gösteriyor. Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz için her şeyi düşünmeye çalıştık. Onlar mutlu olunca bizler de işimizi iyi yaptığımızı anlıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim