"Suspiria"

Yeniden uyarlama film, 1977 yılının Berlin'inde geçiyor. Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği sıralarda, okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc'ın rehberliğinde Susie olağanüstü bir ilerleme kaydederken, kendine Sara isimli bir arkadaş da edinir. Zaman içerisinde iki arkadaş bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlar...

Luca Guadagnino'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Lutz Ebersdorf, Angela Winkler, Jessica Harper ve Chloe Grace Moretz yer alıyor.

CİNDİRELLA (Çocuk Filmi)

Cindirella, prensi kötü kalpli büyücünün elinden kurtarmaya çalışan Cindirella ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Cindirella, kötü kalpli üvey annesi ve üvey kardeşleri ile birlikte yaşayan bir genç kızdır. Üvey annesinin kötülüklerine maruz kalan genç kızın en büyük isteği kraliyet balosuna gitmektir. Ancak üvey annesine onun baloya katılmasına izin vermez. Cindirella, üvey annesinin fikrini değiştirmek için istediği her şeyi yapsa da fikrini değiştiremez.
Aslan Kral ve Aladdin gibi animasyonların senaristi Francis Glebas'ın imzasını taşıyan senaryosuyla filmin yönetmenliğini Mulan 2'ye imza atan Lynne Southerland üstleniyor. Filmin görsel uyarlamalarını ise Karlar Ülkesi, Oyunbozan Ralph ve Karmakarışık'ta görev almış olan Victoria Ying yapıyor.

ÇAKALLARLA DANS 5

Çakallarla Dans 5, şartı tahliye ile salınan çakallar grubunun yasağı delip atıldıkları maceraları konu ediyor. Hakim karşısına geçen çakallar grubu birbirlerine 100 metre uzak kalma şartıyla tahliye olur. Fakat bu durum ekip için hiç de kolay değildir. Bu sırada Kayınço Gökhan’ın hayatı aldığı haberle bambaşka bir hal alır. Gökhan, yıllar önce yaşadığı tek gecelik bir ilişkiden çocuğu olduğunu öğrenir. Üstelik kızı Leyla, zengin ve züppe bir çocuk olan Sinan ile birliktedir. Gökhan henüz bir kızı olduğuna alışamamışken bir de Sinan’ı öğrenince deliye döner. Böyle bir çocuğun kızı ile olmasını gururuna yediremeyen Gökhan Sinan’la Leyla’yı ayırmaya karar verir. Bunu tek başına yapamayacağını anlayan Gökhan çakallar grubundan yardım ister. Yasağı delip bir araya gelen ekip Kayınço’nun kızını kurtarmak için eğlenceli bir maceraya atılır.

2010 yapımı Çakallarla Dans’ın beşinci devam halkası olan filmin yönetmen koltuğunda bir kez daha Murat Şeker oturuyor. Başrollerini Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu, Timur Acar ve Didem Balçın’ın paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Hande Katipoğlu, Hakan Bilgin, Ceyhun Yılmaz, Şebnem Dönmez gibi isimler yer alıyor.

OVERLORD OPERASYONU

Julius Avery'nin yönetmenliğini üstlendiği; Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier, Pilou Asbaek, John Magaro, Lain De Caestecker, Bokeem Woodbine ve Dominic Applewhite'nin rol aldığı "Overlord Operasyonu", gerilim ve aksiyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Overlord Operasyonu'nun hikayesinde, 2. Dünya Savaşı'nda, müttefik güçlerin Normandiya'ya asker çıkarması yapacağı günün arifesinde, bir grup Amerikalı paraşütçü, düşman hattının arkasında bırakılır. Askerlerin buraya bırakılmasının amacı saldırının başarısı için önemli bir görevi gerçekleştirmektir. Fakat askerler hedeflerine yaklaşırken beklenmedik bir şeyle karşılaşırlar. Nazi işgali altındaki köyde, sadece bir askeri operasyondan fazlasının olduğunu fark ederler.

"Cameron Post'a Ters Terapi"

Desiree Akhavan'ın Emily Danforth'un romanından uyarladığı "Cameron Post'a Ters Terapi" adlı filmde Chloe Grace Moretz, Sasha Lane, Quinn Shephard, Steven Hauck, Forrest Goodluck ve Melanie Ehrlich oynuyor.

"Batlır"

Can Sipahi, Merve Dizdar, Erkan Taşdöğen, Sinan Çalışkanoğlu, Selen Kurtaran, Yağızkan Dikmen, Akasya Aslıtürkmen ve Yılmaz Gruda'nın başrollerinde yer aldığı "Batlır" adlı filmi, Sitare Yıldırım yönetti.

Yıldırım'ın senaryosunu Gökçe Eyüboğlu, Volkan Girgin ve Nuh Kerem Pilavcı ile birlikte kaleme aldığı film; fiziki farklılıkları olan bir çocuğun, ameliyat olmak için bilgi yarışmasına katılma sürecinde yaşadıklarını anlatıyor.

Editör: TE Bilişim