“Karlar Ülkesi 2”

Yönetmen: Jennifer Lee, Chris Buck

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad

Tür: Animasyon, Macera

Ülke: ABD

Karlar Ülkesi 2, Arendelle’in kapılarının çok ötesinde tehlikeli bir yolculuğa çıkan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’in maceralarını konu ediyor. Elsa neden büyülü güçlerle doğdu? Bu sorunun cevabının peşine düşen Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte tehlikeli ve bir o kadar da olağanüstü bir yolculuğa çıkar.

“Naim: Cep Herkülü”

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk

Tür: Biyografik, Belgesel

Ülke: Türkiye

Özer Feyzioğlu’nun yönettiği ve Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk ile Gürkan Uygun’un oynadığı Cep Herkülü: Nail Süleymanoğlu, 22 Kasım 2019’da CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Dijital Sanatlar Yapımevi tarafından vizyona çıkarılıyor. Film, halter sporunda aşılması güç, başarılara imza atan halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını konu alıyor. Spor kariyerine 47 dünya rekoru, 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu sığdıran Süleymanoğlu, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen sporcu olarak tarihe geçti. Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlarda altın madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

“Doktor Uyku”

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran

Tür: Gerilim, Fantastik

Ülke: ABD

Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında yaşayan Danny, travmalarıyla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiştir. Babasının umutsuzluk, alkolizm ve şiddetli mirasından kurtulmak için çabalayıp duran Danny, New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve "parlama" gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Bu arada Amerika'nın dört bir yanındaki otoyollarda, True Knot adı verilen bir topluluğun üyeleri refah arayışında dolaşıp durmaktadır. Çoğunlukla zararsız ve yaşlı görünen bu grupla ilgili gerçek ise oldukça korkunçtur. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, bu grubun yetenekli olanları hedef aldığını fark eder. Bu grup yetenek sahibi çocukların işkence gördükleri sırada çıkan "parıltılarının buharını" teneffüs ederek yarı ölümsüz hale gelmişlerdir. Gördüğü en yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'i şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir...

Sakarya’da vizyona girmeyen filmler

“Üzgünüz, Size Ulaşamadık”

Yönetmen: Ken Loach

Oyuncular: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone

Tür: Dram

Ülke: İngiltere, Belçika, Fransa

Üzgünüz, Size Ulaşamadık, yaşanan mali krizle baş etmeye çalışan bir ailenin hikayesini konu ediyor. 2008 yılında yaşanan mali kriz, Ricky ve ailesini ciddi bir sıkıntıya sürükler. Borçları ile başa çıkmaya çalışan aile, bu süreçte oldukça yıpranır. Eski rahatlarına kavuşmaya çalışan aile, karşılarına çıkan bir fırsatı değerlendirmeye karar verir. Yapılacak işler aslında hiç de kolay değildir. Biri, yeni bir minibüs ile serbest zamanlı olarak bir teslimat sürücülüğü, diğeri de bakıcılık yapmak zorundadır. Ailelerini geçindirmek ve dünyada ayakta kalmak için kendilerini işe vermek zorunda kalan çift, bu zorlu süreçte kendilerini büyük bir kırılmanın ortasında bulur.

Editör: TE Bilişim