Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, İstanbul Medya Akademisi ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından düzenlenen '5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali' , Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 

Festivalde Sakaryalı yönetmen ve senarist Selman Kılıçaslan'ın ilk uzun metraj filmi 'Bütün Saadetler Mümkündür' 'Ulusal Film Yarışması' kategorisinde 'En İyi Senaryo' ödülünü aldı. 

Ödül törenine katılan Selman Kılıçaslan ödülünü yine Adapazarı doğumlu olan jüri üyesi yazar Ayfer Tunç'un elinden aldı. 

'Bütün Saadetler Mümkündür' filmi daha önce de İKSV'nin 36. Uluslararası Film Festivalinde gösterim, Trabzon Uluslararası Film Festivalinde de 'En İyi Senaryo' ödülünü almıştı. 

Filmin önümüzdeki yılın başında vizyona çıkması bekleniyor. 

FESTİVALDEN GERİYE KALAN... 

 Festival Başkanı Ogün Şanlıer, festivalde 102 ülkeden 3 bin 400'ün üzerinde uluslararası alanda film başvurusu aldıklarını söyledi.

Şanlıer, festivalin ulusal yarışma bölümüne 380 kısa film ve 65 uzun metraj yapımın başvuru yaptığını belirterek, "Gösterimlerimizde 36 ülkeden 150 filmi seyirciyle buluşturduk. Çok beğeni aldı seçkimiz ve seyirci çok memnun kaldı gösterim filmlerinden." dedi. 

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü" Bela Tarr'a verildi

"5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" kapsamında verilen ödüllerde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne Macar yönetmen Bela Tarr layık görüldü.

Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülleri kapsamında, Mecid Mecidi'nin yönettiği "Bulutların Ardında" "En İyi Kurgu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine değer bulundu.

"En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülü "Tüfek" filmiyle Glauco Firpo'ya, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Malaria'daki performansıyla Saghar Ghanaat'a, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü "Beyond The Clouds"daki oyunculuğuyla Ishaan Khattar'a verildi.

İranlı yönetmen Parvız Shahbazı'nın "Malaria" filmi, "En İyi Senaryo", "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Yönetmen" ödülünün sahibi oldu.

ULUSAL YARIŞMA 

Yarışmanın ulusal bölümünde ise Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmenliğini yaptığı "Misafir" filmi, "En İyi Ulusal Uzun Metraj Film" ve "En İyi Kurgu" ödüllerine değer bulundu.

"En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülü "Sarı Sıcak" filmiyle Marton Miklauzic'e, "En İyi Senaryo" ödülü "Bütün Saadetler Mümkündür" filmiyle Selman Kılıçaslan'a, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü "İşe Yarar Bir Şey" filmiyle Öykü Karayel'e, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü "Murtaza" filmiyle Cezmi Baskın'a, "En İyi Yönetmen" ödülü "İşe Yarar Bir Şey" filmiyle Pelin Esmer'e verildi.

"İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek" ödülünü "Küçük Papatya" filmiyle Nesip Khantürk, "Uluslararası Kısa Belgesel Yarışması" kapsamında "En İyi Belgesel Film" ödülünü "Büyük Dede" adlı yapım, "Ulusal Kısa Belgesel Yarışması" dalında "En İyi Kısa Belgesel Film" ödülünü ise "Menderes Kıyısında" adlı yapım aldı.

"Uluslararası Kısa Kurmaca Film Yarışması" dalında "En İyi Kısa Film" ödülü "Rötuş"a, "Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması" dalında "En İyi Kısa Film" ödülü "Mutluluk"a, "Ahmet Uluçay Büyük Ödülü" ise "Sefiller" filmiyle yönetmen Ladj Ly'e takdim edildi.

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında bu yıl verilen "Bosphorus Film Lab/Pitching Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülleri" de "Karıncalar" ve "Muhammed Ali" filmlerine layık görüldü.

"Güvercin" adlı yapım ise "5. UBFF Bosphorus Film Lab/Work in Progress Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü"nün sahibi oldu. "Bosphorus Film Lab/Pitching TRT Ortak Yapım Ödülü"nü de "Mavzer" filmiyle Fatih Özcan aldı.

Editör: TE Bilişim