Medya mensuplarını ve dostlarını Mekk Kafe’de ağırlayan SAYBİR Başkanı Halil Müftüoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Sakarya’da Şair ve Yazarları bir araya getirip, halk edebiyatı kültürüne hizmet etmeyi gaye edinen derneğimiz; yazar Osman İbrahimbaş, halk şairi Dursun Yelken, halk şairi Erdal Dursun, şair Erdal Ebem, Yazar Ebubekir Tuncer ve Yazar Osman Karataş tarafından 28 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu. Aynı zamanda tanıtım ve idari tüm işlemleri www.saybir.com sitesinden yapılabilecek.

KONGRE KASIM’DA

Kısa sürede adını duyuran SAYBİR ilimiz ve Türkiye genelindeki şair ve yazarlar tarafından büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Müftüoğlu, “Türkiye’nin her tarafından şair ve yazarlar üye olmak üzere derneğimize müracaat ediyor. Kısa sürede üye kayıtlarına başlayan derneğimiz, olağan kongresini Kasım ayı içinde yapmayı planlamakta ve bu doğrultuda çalışmalarını yürütmektedir. SAYBİR öncülüğünde Türkiye genelinden katılan 33 şair ve ozan eşliğinde ilimiz Karasu’da ‘Vakti Şiir Akşamları Karasu 1” isimli ile iki gece görkemli bir şiir dinletisi düzenlenmiştir. Yaklaşık 1500 kişi tarafından takip edilen programımız bu alanda yerel çapta en iddialı şiir programı olarak tarihe geçmiştir.

HUZUR VE BARIŞ

Sakarya Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (SAYBİR) olarak “Vakti Şiir Akşamları” adı altında hâlihazırda her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günleri Adapark içinde bulunan Mekk Cafe’de şiir ve edebiyat geceleri düzenleniyor. www.vaktişiirakşamları.com web sitemizde yayınlıyoruz. Edebiyatın birleştirici gücünü kullanarak, toplumda huzur ve barışın temininde öncülük yapmak, yeni şair ve yazarların yetişmesini sağlamaya uygun ortam oluşturmak ve Sakarya’mızda Türk Halk Edebiyatının geliştirilmesini sağlamaktır.” diye konuştu. Şeyda Şimşek

Editör: TE Bilişim