Hendek’te faaliyet gösteren Da Vinci resim atölyesinde resim yapmaya başlayan Ayşe Atay, Yasemin Çetin ve Ayşe Dayıoğlu’ndan oluşan üç arkadaş 5 yıl önce yapmaya başladıkları yağlıboya tablolardan oluşan resimlerini AYA Resim Sergisini Sakarya Güzel Sanatlar Derneği(SAGÜSAD)’da sergilediler. Serginin açılış kurdelesini Hendek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Tan, Da Vinci resim atölyesi hocası Adem Bulut, SAGÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çavdar ve ressamlarımız birlikte kestiler.

Hendek Halk Eğitimi Müdürü Necati Tan açılışta yaptığı konuşmada ’’Hendeğimizde yapılan el emeği göz nuru resimlerin ilk defa ilçe dışında sergilendiğini belirterek Ressamlarımız Ayşe Atay, Yasemin Çetin ve Ayşe Dayıoğlu’na medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür ederek bu tür çalışmalarda her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

SAGÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çavdar ise Hendek’ten bizi arayıp derneğimizde sergi açmak istediklerini bize bildiren ressam arkadaşlarımızın teklifini koşulsuz yerine getirdiklerini belirterek kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirtip kendilerini ağırlamaktan onur duyduklarını belirti ve ressamlar plaket takdim etti. Yoğun katılımla açılan sergide ziyaretçilere kokteyl verildi. Adapazarı, Erenler ve Serdivan ilçelerindeki okullar öğrencileri ile birlikte sergiyi gezdiler.

Sergi 5 ocak 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Mehmet KAVİS

Editör: TE Bilişim