Sakarya Yerel Kültür Derneği tarafından, Erenler’de yapımı devam eden Otağı proje alanında 1. Keşkek Günü etkinliği düzenledi. Keşkek günü artık bir festival havasında geleneksel bir hale gelecek.


Mehter Konseri ve Ahmet Akkoç Ortaokulu Geyve yöresi halk oyunları gösterisiyle başlayan keşkek gününe; Milletvekilleri Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, 25.Dönem Milletvekili Ali İnci, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Erenler, Geyve, Taraklı, Hendek  ve Kaynarca Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı

ZENGİNLİK
Dernek Başkanı Kırık,Türkiye’nin en büyük Otağı’larından birini gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgiler verdi. Türklerin kurduğu milletleri temsilen 16 direk üzerine inşaa edilen Otağı projesinde, 24 Türk boyunu temsilen bayrak direkleri bulunduğunu belirten Kırık, “Yaptığımız bütün çalışmalarda amacımız geçmişten bugüne kültür zenginliğimizi ortaya koymak, gelecek nesillere aktarmak, şehrimizde kent ruhu ve bilincini geliştirmektir.” dedi.
Metin IŞIKER
 

Editör: TE Bilişim