SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe televizyon programcısı Burak Akkul konuk olarak katıldı.

Burak Akkul, konuşmasında televizyon programcılığına nasıl başladığından bahsetti. Akkul, “Kuruluşundan bu yana reklam metin yazarlığını yaptığım kanalda, toplantılar sırasında benim sürekli yurt dışı seyahatleri yapmamı sitemle karşılayanlara mahcup oluyordum. Bu durumu kurtarmak için bir gün müdürümüze, ‘elime bir mikrofon başlığı verin, haftaya Çin’e gidiyorum’ dedim. Patrona da, ‘eğer beğenirseniz kanalın tanıtımında ya da reklam aralarında yayınlarsınız’ şeklinde konuştum. Aslında o an durumu kurtarmak için yaptığım şey, sonra da başlı başlına bir televizyon programı haline geldi” dedi.

Kamera karşısında rahatım

Çok Gezenti’yi benzer diğer programlardan ayıran özelliklerden de bahseden Akkul, “Ekran korkusunu çok yaşamam. Kendim nasıl geziyorsam kamera karşısında onu anlatıyorum. Önden kâğıt üzerinde bir hazırlık yapmadığım veya tarih ezberlemediğim için, genelde daha rahatım. Siz nasıl geziyorsanız ya da gezecekseniz, ben de onun gibi duruyorum sizin karşınızda” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Burak Akkul’a Sakarya Üniversitesi Çeviribilim Topluluğu tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Öğrencilerle toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim