Sakarya Barosu Yasal Masallar Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve sahnelenen ‘Bir Ceza Avukatının Anıları’ adlı tiyatro oyunu, Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) izleyicilerle buluştu.

İzleyicilerin büyük beğeni ile izlediği ve oyuncuların tamamının Sakarya Barosu üyesi avukatların oluşturduğu oyunu, Av. Prof. Dr. Faruk Erem yazdı.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak’ın katılımıyla gerçekleşen oyunda izleyiciler arasında, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı M. Sertaç Kesler, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi Başkanı Mehmet Bölük ve çok sayıda avukat yer aldı.

Ayrıca oyunda rol alan Başkan Av. Abdurrahim Burak, oyunun sonunda tüm meslektaşlarına emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Oyunda izleyicilere: Hukuk ve adaletin birbiriyle benzer aynı zamanda da farklı kavramlar olduğu, hukukun adalete yaklaştığı çağdaş hukuk ilkelerine bağlı yönetimlerde insanın topluma karşı korunmasının hukukun görevi olduğu; devletin asıl varlık sebebinin adaleti sağlamak olduğu ve avukatların mevcut hukuku adalete yaklaştırmak için özveriyle çalışan bir meslek grubu olduğu vurgulandı.

Editör: TE Bilişim