Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenleyeceği etkinlikte, DramaArt tarafından gerçekleştirilecek l mim gösterisiyle son dönemde artan çocuklara yönelik şiddet ve istismara dikkat çekilecek.

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Elif Erdem Düzgün, çocuklara yönelen kan dondurucu olayların her geçen gün arttığını belirterek, etkinlikle çocukların en temel hakkının sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamak olduğunun altını çizmek istediklerini söyledi.

DramaArt oyuncularından ve Yasemin Hacıeyüpoğlu'ndan gönüllü destek aldıklarını ve bugün saat 11.00 de Sakarya Barosu Hizmet Binası konferans salonunda sergilenecek tiyatral mim gösterisinde şiddetin anlatılacağını ifade eden Düzgün, böyle bir gösterinin; şiddeti anlatan onlarca cümle kurmaktan çok daha önemli ve etkili olacağını düşündüklerini söyledi.

Oyunu yazan ve yöneten Yasemin Hacıeyüpoğlu da, “Şiddeti sözlerle değil bedenle anlatmanın, yaşanan acıyı ve travmayı izleyicilere adeta yaşatacağını” belirtti. Hacıeyüpoğlu, gösteride rol alan çocuklara da hassasiyetle yaklaşıp, şiddeti vurgulayan sahnelerin dışında tuttuklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim