Türkçe’nin İnceliklerini Prof. Dr. Hayati Develi Anlattı

Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı kapsamındaki “Türkçe Defteri” dersinde, öğrencilere Dil ve Türkçe üzerine bilgi paylaşımında bulunan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, “Dil nedir, Dil aileleri nasıl oluşmuştur, Türkçe nasıl doğdu ve bugüne geldi, Günümüzde dil sorunları nelerdir?” konularında Akademi öğrencilerini aydınlattı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Develi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla yayımladığı çok sayıda makale ve yazısını da Akademisi’de katılımcılarla paylaştı.

Doğan Dikmen’den Türk Müziği Meşki

TRT Ses Sanatçısı ve Program Yapımcısı Mustafa Doğan Dikmen de, Klasik Türk Müziği’nin kadim eserlerini usta-çırak ilişkisi çerçevesinde meşk yoluyla, Türk Müziği Meşki dersinde katılımcılarına aktardı.

Ses kullanma ve ses hakimiyeti gibi teknik bilgileri Mustafa Doğan Dikmen refakatinde tatbik eden öğrenciler, eserleri hafızaya alma, taklit, dinleme, izleme ve usül vurma gibi metotlarla pratik yaptılar.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada; akademik, sosyal ve kültürel programların bahar döneminde de devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim