2016 yılında 22 bin 300 kültür sanat dostunu tiyatro etkinliklerinde ağırladıklarını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Tiyatro gösterimlerimizde bu yıl 55 gösterimde 22 bin 300 izleyiciyle bir araya geldik. Şehir ve devlet tiyatrolarının en dikkat çeken oyunlarını şehrimiz ev sahipliğinde beraberce izledik”  dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 2016 yılında gerçekleştirilen tiyatro buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kültür sanat takvimi kapsamında bu yıl 25 farklı oyunun 55 gösteriminin gerçekleştirildiğini aktaran Aktürk, 22 bin 300 vatandaşı tiyatro etkinliklerinde misafir ettiklerini ifade etti.

2016 yılı dolu dolu geçti

Tiyatro sanatına yönelik ciddi bir ilginin olduğunu ifade eden İbrahim Aktürk, “Birbirinden renkli kültür sanat etkinliklerini Sakaryalı hemşerilerimiz ile buluşturmaya devam ediyoruz. 2016 yılı içerisinde tiyatro gösterimlerimize de oldukça yoğun bir ilgi söz konusuydu. Yükselen bir izleyici grafiğinin olduğunu ifade edebiliriz. Yeni yılda da yeni gösterim ve programlarda buluşmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

22 bin 300 izleyici

Aktürk, “2016 yılı tiyatro buluşmalarımızı farklı gruplar için ele alabiliriz. Hem çocuklar hem de yetişkinler için dikkat çeken ekipleri Sakarya’ya getirdik. Şehir ve devlet tiyatrolarımızın muhteşem oyunlarını şehrimizde beraberce izledik. Toplamda 55 gösterimde yaklaşık 22 bin 300 kültür sanat dostunu ağırladık. Kültür sanat etkinliklerimizde tiyatro başlığının önemli bir yere sahip olduğunu ifade edebiliriz” dedi.

Etkinlikler sürecek

Yeni yılda da nitelikli programları kültür sanat dostlarıyla buluşturacaklarını ifade eden Aktürk, “Yeni yılda da sergilerden konferanslara, panellerden sinema gösterimlerine, söyleşi ve imza günlerinden konserlere kadar birçok başlıktaki programlarımızı hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Yeni kültür sanat alanlarıyla birlikte bu alandaki faaliyetlerimiz daha da artacak. Bu anlamda kültür sanat dostlarına programlarımıza gösterdikleri ilgi için şükranlarımızı sunuyor; yeni dönem etkinliklerimizde de tekrardan buluşmayı temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim