Gazeteci meslek örgütlerinden en eskisi Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ile kurulduktan kısa bir süre sonra cemiyetin elinden temsil hakkını alan Sakarya Gazeteciler Birliği, aynı saatlerde üyeleri ve gazetecilere yönelik kahvaltı programı düzenledi. Her iki örgütün yöneticileri de daha kalabalık görünmek için çaba harcadı, hatta diğerine gidenlere sitemler edildi.
Sakarya’daki diğer meslek örgütleri ile birçok kurum ve kuruluş da gazetecilerin bayramını bir şekilde kutlama nezaketini gösterdi. Bazıları yine kahvaltılı program düzenledi, bazıları basın açıklaması yaptı, birçoğu da meslek örgütlerinin temsilcilerini ziyaret etti.
Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı bu ziyaretleri Birlik Binası yerine kendi gazetesinde kabul etmeyi yeğledi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ise daha titiz davranıp konuklarını Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamayı uygun buldu. Ta ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ziyaretine kadar.

Toçoğlu, önceki gün Yeni Sakarya Gazetesi ile Yenihaber Gazetesi’ne ziyarette bulundu.  Yeri Sakarya Gazetesi, ziyareti Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe’ye yapıldığını belirten haber paylaşırken, Yenihaber Gazetesi özel ziyaret olarak manşetine taşıdı. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı yalnızca bu gazetenin bayramını ve Sakarya Gazeteciler Birliği üyelerinin bayramını kutladı. Bu duruma, ‘Kendi tercihidir, gazetesi hayırlı olsun” der geçeriz, ancak o ziyaret Yenihaber Gazetesi değil de Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na  yapılan bir ziyaretse, cemiyetin başkanına ‘Yakışmadı’ der nokta koyarız.

Editör: TE Bilişim