Seçim sathına girildiği bu günlerde daha aktif olması beklenirken, niçin sessizliğe büründüler diye küçük bir araştırma yaptığımızda ortaya çıkan tablonun daha da şaşırtıcı olduğunu gördük. CHP yönetimi erken seçim kararının açıklandığı günden bu yana ortada yok. İl Başkanı Erdoğan Isır’ın, eski bakan Hasan Fehmi Güneş’in Adapazarı’na geldiği gün yaptığı ‘Hodri meydan’ açıklaması dışında, medyada pek görünmediler.

Yerelde herhangi bir çalışması olmayan İl ve Adapazarı İlçe yönetiminin, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün Ankara’ya gittiğini, ardından Yalova mitingine tam kadro katıldığını sosyal medyadan izledik. Bunun dışında, Muharrem İnce ile birlikte fotoğrafı olan tüm yöneticilerin sosyal medyada paylaşımda bulunduğunu gözledik.

Tüm bu gelişmelerden sonra akla öncelikle iki olasılık geliyor. İlki, önseçim olmazsa istifa ederiz diyen Isır ve ekibinin, bugünkü koşullarda önseçimin mümkün olmayışı nedeniyle heveslerinin kaçtığı yönünde. İkincisi ise hedef olarak cumhurbaşkanlığı seçimini belirledikleri ve çalışmalarını bunun üzerinde planladıkları şeklinde.

Tüm partiler sahada iken CHP’nin Sakarya’da toz oluşunun başka bir açıklaması da vardır herhalde…

Editör: TE Bilişim