Yeşilova Köyü'nün fendi Büyükşehir'i yendi. Yeşilova Kaynarca'nın şirin mi şirin bir köyü. Adı gibi yeşillikler içinde. Kaynarca'nın Karadeniz göçmeni bu köyünü yerel gazete okuyucuları yaptıkları eylemlerden tanır.

Hayır hayır bildiğiniz, alışık olduğunuz solcu, komünist eylemcilerden değiller. Abdestinde namazında, Recep Tayyip Erdoğan'ı hayranlık derecesinde seven bir köy.

Yıllar önce öküz boyunduruğuna girip su sorunlarını protesto ederek seslerini ulusal ve yerel basında duyuran köy halkının son eylemi 7 Haziran seçimleri öncesinde köye gelen asfalt ekibini kovmak olmuştu.

Aralarında AKP Mahalle Temsilcinin de bulunduğu köylüler seçimleri boykot kararı almış, son anda aldıkları söz üzerine vaz geçilmişti.

Muhtar Selahattin Selim, bir açılış için Kaynarca'ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşmek istemiş ancak reddedilmişti.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın muhtarlarla yaptığı toplantıda söz alan muhtar "Vekillerin bir tanesi gelmiyor, Zeki başkan ilgilenmiyor, fıttırıyorum" diyerek şikayetçi olmuştu.

Muhtar Selim bununla da kalmamış 2 yerel gazeteye verdiği çeyrek sayfa ilanda mahallenin su sorununu çözen Toçoğlu'na teşekkür etmiş; öte yandan ilanın son paragrafında, "Hizmetlerin devamı olan mahallemizin yollarının asfalt çalışmalarının sonuçlandırılması talebimizi saygılarımızla iletiriz" denilerek ısrarını sürdürmüştü.

HİZMET ALMANIN YOLU

AKP'ye her seçimde yüzde 96'lara varan yüksek oranda oy desteği ile RTE'e memleketi Rize'den daha fazla destek veren bu köyümüz son seçimde de desteğini sürdürdü.

Yeşilova Köyü'nde geçerli 569 oyun 501'ni AKP aldı. Kalan 53 oyu 3 parti paylaştı. Yeşilova sandığından MHP'ye 30, Saadet Partisi'ne 23, CHP'ye 10 oy çıktı.

Seçimden hemen sonra daha önce yama yapmak için köye gelen ve köylüler tarafından kovulan Büyükşehir Belediyesi asfalt ekipleri şimdi 10 santim kalınlığında asfalt dökmek için köydeler(!)

Yeşilova Köyü muradına erdi, asfaltına kavuştu. Ne diyelim güle güle kullansınlar. Kadının fendi erkeği yendi sözünü hatırlatırcasına. Bu kez köylünün fendi Toçoğlu'nu yendi.

MÜDÜRÜN KENDİSİ AFET(!)

Yayın Yönetmenimiz Özgür Arık'ın yazısından öğrendim. Selzedeler afetle boğuşurken İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Hüseyin Kaşkaşzadeler Karasu'da çay keyfi yapıyormuş. Haberi yapan Medyadetay'ı  kutlarım. Şaşırdım desem yalan olur. Nedense çoktandır böyle skandallara alıştık. En kötüsü de belki bu...

Hüseyin Kaşkaş Ferizli eski Belediye Başkanı, hazretleri rahata alışmışlar lükslerinden taviz vermiyorlar.

Ülkede 7 metre çapında yuvarlak masalarda İslamın ruhuna ters, şaşaalı iftarlardı, saraylardı, sultanlardı gırla gidiyor.

Yereldeki sultanlar geri kalır mı! Onlarda altlarında Mercedes marka lüks makam otomobilleri; öncelikli hizmet olarak görerek inşa ettirtikleri belediye saraylarındaki rahat koltuklarında, 'Halka hizmet hakka hizmettir' diyerek hem çalışıyorlar, hem çalışıyorlar(!)

Yerel sultanzadelerimiz de ağababaları gibi selzedelere, "Yağmurun fıtratında bu var" deyip geçiştiriverirler...

Bu kadar fazla 'zade'nin yaşadığı ülkede bu kadarcık 'zede' çok mu sizce?