AKP’nin Sakarya’da 7 – 0 iddiası seçime 45 gün kala hayal oldu.
AKP propagandasında sınır tanımayan yerel basınımızın kalemşörlerini  bizzat ‘sahipleri’ yalandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, GENAR’ın 16 ilçede bin 500 kişiyle yaptığı anketin sonucunu şu sözlerle açıkladı: “Oyumuz yüzde 63.7. Hamdolsun hemşerilerimizin partimizi olan ilgisi devam ediyor.”
Toçoğlu’nun açıkladığı rakama göre AKP 5, CHP 1 ve MHP 1 milletvekili çıkartıyor.
Aynı gün gazetelerde bu haberin hemen altında Ali İnci’nin, “Sakarya bu seçimlerde 7 – 0 yapacak” sözleri yer aldı.
AKP’nin milletvekili listesinde Ali İnci’nin yerini gördüğümde, “bu liste koş Ali koç listesi olmuş” diye düşünmüştüm. O zamandan beri yaşananlar, bu düşüncemi iyice pekiştirdi.

ALİ İNCİ’DEN KURTULUYORUZ
Aday adaylığı kabul edildikten sonra Büyükşehir Meclisi’nde belediye başkanları ve meclis üyesi arkadaşlarına veda konuşması yapan Ali İnci’ye, kürsüden cevap veren Toçoğlu  şaka karışık, “En sonunda Ali İnci’den kurtuluyoruz” demişti.  
Ali İnci AKP’nin 5’inci sıradan milletvekili adayı. Bıçak sırtı bir sırada bulunan Ali İnci, görünürde en çok çalışan milletvekili adayı.
Gazetelerde, internet medyasında, sahada her yerde var. Görsel ağırlıklı tanıtımlarıyla partisinin diğer adayları gölgede bıraktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi parti örgütünde olduğu kadar, emekli, dar gelirli, çiftçi, emekçi kesimlerinde de heyecan uyandıran seçim vaatleri AKP’nin oyunu daha da aşağı çekeceğe benziyor.
Kişisel tahminim şöyle. Türkiye’de yüzde 41 ile 43 arasında oy alması beklenen AKP, Sakarya’da bu oranın biraz üstünde bir oy alabilir.
Bu oranın Toçoğlu’nun anket sonucunda bildirdiği yüzde 63’ün çok altında olacağı kesin. 
Bu anketi AKP’nin yaptırdığı, açıklanan sonucun manipülasyon yada yönlendirme olduğu  açık. Muhtemelen gerçek rakam en az yüzde 10 küsur düşük; belki yüzde 50’ye yakın.
CHP ve MHP şimdi ikinci milletvekilliği için asılıyor. AKP’nin 5’inci sırasındaki Ali İnci’nin işi çok zor görülüyor.
Toçoğlu, ‘En sonunda Ali İnci’den kurtuluyor’ gibi. Bu durumda Ali İnci’ye daha çok çalışmak düşüyor.

YARIŞ İNCİ, ŞAHİN VE ÜNVER ARASINDA
Milletvekilliği yarışı kuzey ilçelerindeki seçmenin desteğini alacak gibi görünen CHP adayı Hüseyin Avni Şahin, MHP adayı Orhan Ünver ve Ali İnci arasında.
AKP’de bırakIn  7 – 0’ı, 6 milletvekilliği, 5 milletvekilliği de hayal oldu. En fazla 4 çıkarabilir. Sürpriz olması da olasılıklar arasında.  O da Ali İnci’nin nefesine bağlı.
İlkokul 1 Türkçe dersi okuma fişlerini akla getiriyor:  “Koş Ali Koş.”