Geride bırakmaya hazırlandığımız hafta da bu şehrin marka değeri Sakaryaspor’da umutlar play-off’a taşınınca "Yeni dönemde Sakaryaspor'un yeniden yapılanması için bize de görev düşecek gibi duruyor” diyen Bülent Uygun manşet oldu..

Habercilik bu..

2 yenilgiyle Katar’dan kopan Türkiye'nin ünlü teknik adamlarından, Sakaryalı Bülent Uygun haftaiçinde katıldığı bir canlı yayında Sakaryaspor'un geleceğiyle ilgili olarak düşündüren açıklamalar yaptı, düşünüyoruz..

Hatırladığım kadarıyla Bülent Uygun Sakaryaspor’la ilgili en son 2009’da Sakarya’ya kurmayı düşündükleri çimento fabrikası esnasında konuşmuştu..

Hiç unutmuyorum; A3 kağıda bir tesis projesi çizmiş, yanında Dişli kardeşler, Çark mesireye gelmişti..

Yürüyüşler yapıldı, maça yürür gibi..

Balkondan el sallayanlar oldu!.

Son iki sezondur Katar'da görev yapan tecrübeli teknik adam yeni sezonda Sakaryaspor'un eski başarılı günlerine dönmesi için düğmeye basılacağının mesajını verdi, ne güzel!.

Sakarya huzur doldu, yeniden düşünmeye başladık..

Uygun "Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin destekleriyle yeşil siyahlı kulübün yeniden eski günlerine dönmesi adına yeni yapılanmalar ve oluşumlar gerçekleşecek. Bizler de Sakaryaspor'un yeniden ayağa kalması için elimizden geleni yapacağız. Üzerimize düşen her görevi üstleneceğiz" derken yeni başkandan haberimiz oldu..

Geçen hafta Sakaryaspor konulu toplantı da Yüce yoktu..

Yıllar yıllar önce Cangele’li Sakaryaspor’un peşinden gittiğimiz bir Çaykur Rizespor maçı hatırlıyorum, Ekrem Yüce’nin işi çıkmış, Rize’de görev yaparken maça gelememişti..

Maç saati dışında beraberdik, Çaykur tesislerini gezdik, bahçelerde çay kokladık..

“Ya işini seviyor, ya futbolu sevmiyor” diye düşündüm..

Konumuza dönecek olursak..

Uygun en son Sakaryaspor’la ilgili 2009’da Sakarya’ya kurmayı düşündükleri çimento fabrikası esnasında birkaç kelam etmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu çimento fabrikasına onay vermeyince Sakarya’dan buruk ayrılmıştı..

Katar/BMC/Uygun üçgeninde Yüce düşüncelerimi özetleyecek olursam Uygun çıkış arıyor, hava puslu..

Ne derler; Kurt puslu havayı sever!.

Sakaryalı Bülent Uygun’un Sakaryaspor'un geleceğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamalara Sakaryaspor Başkanvekili Cumhur Genç’ten cevap geldi..

Genç "Bizim Sakaryaspor kulübü olarak kulübümüze kaynak sağlayacak katkı verecek her projeye her fikre ihtiyacımız vardır. Bu projeleri sunanlara her zaman teşekkür ederiz ancak Sakaryaspor, Sakarya halkının ve şehrinin takımıdır. Sakaryaspor ile ilgili bir görevlendirmeyi, Sakaryaspor genel kurulu ve genel kurul üyeleri yapar. Kulübümüzün genel kurul tarihi önümüzdeki sene 30 Mayıs 2020 tarihidir. Kendini, projelerini ve fikirlerini anlatacak her aday genel kurulumuzda kendini ifade edebilir” dedi, dağılın beyler..

Daha önemli sorunlarımız var..

Bak Mersin’den alınan, Sakarya’da özene bezene dizayn edilen Adatıp Büyükşehir Belediyespor basketbol takımına..

Daha 3 ay önce Avrupa’da Sakarya’yı temsil ediyordu, şimdi hocamız Ozan Bulkaz soğukta oturuyor, doğalgazını kesmişler..

Bugün yarın kirası ödenmediği için kapının önüne konacak..

Derken; “Onan bombaladı!.”

TBF CEO'su Ömer Onan kulüplerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle düştükleri durumları anlatırken Sakarya Büyükşehir’in bulunduğu durumu da değerlendirdi..

Onan "Sakarya'da daha önce basketbolun içinde bulunmuş yöneticiler, iş adamları bize gelip 'Şöyle takım kuracağız, böyle takım kuracağız' diye konuştular, sözler verdiler. Ama bir ay geçtikten sonra kurdukları takıma para ödememeye başladılar. Ben burada oyunculara ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Onlar Sakaryalı olmamalarına rağmen, yaşadıkları şehrin onurunu, gururunu bize o sözleri veren yöneticilerden daha fazla düşündüler. Keşke etrafta dolaşıp, ben Sakarya Basketbolu'na şunları yaptım diyen yöneticiler de verdikleri sözleri tutabilseydi" derken Sakarya Büyükşehir Baketbol'un eski başkanı Adil Köseoğlu, TBF CEO'su Ömer Onan'ın sözlerinde son derece haklı olduğunu söyledi, SATSO Başkanı Akgün Altuğ “Onan isim versin” dedi..

Neyse ki yaz geldi, doğalgaz olmasa da olur!.

Banvit haftası..

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de zor günler yaşayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor basketbol takımı bitime iki hafta kala tamamen tükendi..

Son haftalarda gençlerle çıktığı maçlarda fark yiyen Büyükşehir bugün saat 13.00’te Bandırma’da Banvit’e konuk olacak, hiç umudumuz yok..

Büyükşehir son hafta Serdivan’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak, bana müsaade, sofrayı kuran kaldırsın..

Amigo yalnız değilsin..

Bir süredir Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınarak kontrol altında tutulan Amigo Ersin’e ziyaretçi akını sürüyor, ben hergün uğruyorum..

Sakaryaspor tribünlerinden birçok ismin yanı sıra Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, AKP İl Başkanı Yunus Tever, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sakaryalı ünlü iş adamı Orhan Kocabıyık amigo Ersin’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken Sakaryaspor teknik patronu Şaban Yıldırım amigoyu ziyaret etti..

Sağlık durumu her geçen gün iyiye giden Amigo Ersin ziyarette bulunan herkese teşekkürlerini ilettirken dün foto muhabiri arkadaşımız Ömer Sarıca bir alt kata yatırıldı, tedavi görüyor..

Geçmiş olsun arkadaşlar..

Amed maçı için Kastamonuspor’a 10 bin dolarlık destek geldi.. Sakaryaspor beraberliğiyle şampiyonluktan ümidini kesen Kastamonuspor Başkanı Erkan Özcan yaşadıkları maddi kriz nedeniyle Diyarbakır’a gidemeyeceklerini bildirince BESİAD Başkanı Cengiz Aygün deplasman masraflarını üstlendi..

Bu sıcak gelişmenin ardından Kastamonuspor Başkanı Erkan Özcan 1 milyon destek bulamazlarsa play-off haklarından feragat edeceklerini söyledi..

Kastamonu’da yaşanan bu gelişmeler Sakarya’da şok etkisi yarattı, Türkiye’de sorun aynı..

Bak koskoca Ali Koç bile 10 lira 10 lira topluyor, Fenerbahçe kurtulacak, sonra diğerleri..

Maalesef Türkiye’de spor böyle yapılır, siyaset gibi..

Böyle işte, bizimde işimiz zor..

Spor böyle yapılırsa, öyle yazılır..

SANTRA HARİCİ

GİTMEM DİYENLERDEN ÖĞRENDİK
YALNIZ KALMAYI