İnternette denk geldim , burada paylaşmak üzere de alıntı yaptım.Ben Yazanın bilgilerine ulaşamadım.İçimi acıtan  bu cümleyle başladım ben bu güne . Hal böyle ise bende sevmem tabi kış mevsimini dedim kendi kendime. 

Emeğini para karşılığında satan, buna rağmen aç gezen evet belki evine de utanarak giden yüzlerce insan var biliyor musunuz?

 Kira, elektrik, su, ulaşım, sağlık, eğitim ve beslenme gibi saymakla bitmeyecek bu temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, belki de her gün karşılaştığımız, belki çok yakınımızda hatta komşumuz bile olabilir ki bu zorlu yaşam şartlarının mücadelesinin altında ezilen çok ama çok insan var.

 Gerçekten aç uyuyan ve aç uyanan çocuklarımız var Nedeni  işsizlik olabilir, nedeni adaletsiz gelir dağılımı olabilir, nedeni hükümetin yanlış politikaları da olabilir .Ancak  nedenleri bilmek sonuçları değiştirmediği için süregelen  içinde bulunduğumuz acı gerçeklerimiz var bizim.

ONLAR UTANMASINLAR

 Ülkede ki bu sorun, evine ekmek götürmek için mücadele veren, sınırlarını  sonuna kadar zorlayan anne ve  babaların,  ayakkabısız yada ayakkabısı delik okula gitmek zorunda kalan evlatların, üzerinde kaban olmaksızın karda kışta hırka ile okula giden  çocukların, utancı ve ayıbı değildir .Varsa böyle bir acı tablo biz hepimiz çizmişizdir ve bu kesinlikle bu  hükümetin  ayıbıdır. Belediyelerin, kaymakamların, muhtarların utancıdır. İmkanlarınız yerinde ve  akrabalarınız içinde varsa sizin, imkanlarımız varsa  mahallemizde ve sokağımızda varsa da  bizim ayıbımızdır. Aklıma geliyor şimdi  hani o fırından yeni çıkmış ekmeğin kokusu  işte onun kokusunu  içine çekip de satın alamayanlar, kışlık yakacağı olmayanlar, ,kahvaltısı salt bir kuru ekmek olanlar, evet  yağmurda çatısı akan evlerin içindekiler, ayakkabısız çocuklar, marketlerin atıklarını, pazarların akşam çöplerini toplayanlar…   Of  utanmasın onlar ya , paylaşmayı bilmeyen, gördüğü halde görmezden gelen, onların verdiği mücadeleyi haksız kazançlarla hiç edenler utansın, onlara  gözü kör, kulağı sağır imkanı olan insanlar utansın ve biz utanalım ya. En çok da temel   ihtiyaçları ateş pahası yapanlar  bu ülkeyi bu hale getirenler utansın. Ama ne olur onlar utanmasınlar!