Bugün, kısa kısa birkaç konuyla karşınızdayım. Bir süredir yazmak istediğim bu kısa konuların ilki ve en tazesiyle başlayalım…

OCAK AYI İTHALATI!

Birkaç gün önce Maliye Bakanı başta olmak üzere devletin üst katlarında oturanlar, ‘2018 yılı Mart ayında ihracat, geçen yılın ocak ayına göre yüzde 11 artarak, 15 milyar dolar oldu. Bu bir rekor’ dediler. Tebrik ederiz gerçekten rekor. Ancak; seni beni yanıltmak için, ihracat ve ithalat rakamları yıllardır aynı anda söylenmez. Neden, 2017 ile 2018 ihracat farkını açıklarken, aynı yılların, aynı aylarının ithalat farklarını açıklamazlar acaba? Bunu da biz söyleyelim dedik. 2018 yılı ocak ayı ithalatı geçen yılın ocak ayı ithalatına göre yüzde 108 artarak 21 milyar dolara fırladı. Sadece ocak ayı dış ticaret açığı 6,5 milyar dolar oldu! Geçen bir yıllık dış ticaret açığı da, Tam 70 milyar dolar! Nedense bunu kimse söylemiyor. Aramızda kalsın!..

TÜRK BAYRAĞI TEMSİLİ

Türk Bayrağı’nı temsil kanunu vardır. Yani önüne gelen herkes, Türk Bayrağını, arabasının çamurluğuna asamaz! ‘herkes’ derken, seni, beni geçtik. Genel müdür, belediye başkanı, hatta konsolos, hatta milletvekili, hatta ve hatta başbakan dahi makam aracının dışına Türk Bayrağı asamaz. Kanunlar, Türk Bayrağı’nı temsil hakkını üç kişiye vermiştir. Bunlar bir: Cumhurbaşkanı. İki: Büyükelçiler. Üç: Valiler. Bunlardan gayrısı aracının dışına, aracının çamurluğuna Türk Bayrağını Kanunu gereği asamaz!

ZİYARET Mİ, KABUL MÜ?

Valilik makamı ile ilgili yapılan haberlere yıllardır kafam çok takık! Hatta bu konuyu basın servisinde görevli arkadaşlara da birkaç kez aktardım ama pek kayda alındığını söyleyemem. Zaman zaman yerel basında şu başlıklı haberler okursunuz, ‘Falanca mahalle muhtarı, Vali Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti’ , ‘Vali Balkanlıoğlu’na, falanca mahalle sakinlerinden ziyaret’ , ‘Falanca sendikacılar, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler’ Bu haberlerin hemen hemen tamamı Valilik Basın’dan servis ediliyor. Kırk bin kere söyledim, yazdım anlayan yok. Vali, ziyaret edilmez. Vali makamda kabul eder. Vali, asker arkadaş mıdır ki, veya hastanede yatan eş-dost mudur ki, ziyaret edilsin. Vali randevu alan ziyaretçisini makamda kabul eder. Haber de, ‘Kabul edildi’ üzerinden yapılır. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmış olayım!

HAYDİ HASTANEYE!

Bu sütunlarda belki kırk defa yazdım. Şehir merkezinden Korucuk’ta ki Eğitim Araştırma Hastanesi Kampüsü’ne halk otobüsleriyle gidişlerde de, gelişlerde de büyük bir eziyet yaşandığını anlattım. Sadece ben mi, tabi ki hayır. Diğer gazetelerden de birçok yazar-çizer arkadaşım aynı konuyu defalarca köşelerinde anlattı. Maalesef sonuç alınmadı. Daha önce kaç kez, Büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlu’nu, Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Fatih Pistil’i, halk otobüsüyle bu hastaneye yolculuk yapmaya davet ettim. Tabi böyle bir şey mümkün olmadı. Vali Balkanlıoğlu’nu, milletvekillerini davet etsem, o da mümkün olmaz. Ben iyisi mi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’ni bu yolculuğa davet edeyim. Bir kere bu yolculuğu yapıp vatandaşın yıllardır ne çektiğini anlarlar belki. Sonra belki de bunu mecliste gündeme getirirler. Öncelikli olarak davet ettiğim isim de MHP’li Erkal Etçioğlu olsun!