Sakaryaspor  iki maçtır bir bire takılıyor. 9 Maçlık kazanma büyüsü duraksadı, beraberliklerle idare eder oldu. İki doksan dakikanın içinden çıkan beraberliklerde, önde koşarken uzatmalarda kalemize gelen gollerin analizini iyi yapmak lazım.

   Neyse Sakaryaspor bugün lig böyle bitse ikinci olarak, grubun beşincisi ile oynayacak. Beşinci bugün Bayrampaşa ama peşinden gelenler ona çok yakın. Son anda bir sürpriz yapmaya aday iki takım var. Bayrampaşa ile aynı puana sahip Elaziz Belediye ile iki takımı iki puan geriden takip eden Tarsus’u da bu yarışın içinde tutmak gerek.

   Bana göre Sakaryaspor için Play-off’ta kiminle oynayacağı çok önem arz etmiyor. Sakaryaspor  bu süreçte önüne kim çıkarsa çıksın yenecek güce kavuştu. Bu saatten sonra biz değil, bizimle oynayacak olanlar düşünsünde, yinede tedbirli olmak gerek diyerek , futbolun içindeki sürprizleri unutmadan işi bu günden sıkı tutmak gerek.

MERT ÇOCUK

   Sakaryaspor alt yapı patentli Emre Adapazarıspor’un Bala çıkış hamlesi içinde orta sahada önemli rol üstlenmiş durumda. Son olarak Kalaycıyla oynanan karşılaşmada ortaya koyduğu centilmence yaklaşım onu daha da büyüttü.

   Niyazi Polat’la girilen mücadelede yardımcının taç kararına uyan Orta hakeme giderek yapılan itiraz seanslarının artması sonrası, Mert hakeme giderek, topun kendisinden çıktığını belirterek  itiraz tansiyonunun düşmesine neden oldu. Bu arada Maçın hakemi de Mert’in bu davranışından dolayı ona el vererek teşekkür ettiğini buraya not olarak düşelim.

   Futbolumuzun böylesi davranışlara bugün çok ihtiyacı var. Bu nedenle Mert’i bizde buradan tebrik edelim. Umarız bu mert örnek davranışlar giderek büyür.

ALANYADA EYMENE  EL UZATMIŞ

    Az veren candan misali Alanyaspor da  Sıma ( Spinal Müşküler ile hastası 6,5 aylık Eylem Çapkına ) yardımda bulunmuş. Az ama anlamlı yardım için Eymen adına Alanyaspor’a teşekkür etmek gerek. Kasımpaşa maçının hasılatı olan 67.588 TL’lik yardım paketine umarız diğer büyük kulüplerimizden de katılan olur.

   Ben şahsen böylesi sosyal yardım olaylarına sessiz kalmayan, bazen Türkiye’nin sesi olan Çarşı Grubunun da ses vereceğini düşünüyorum. Bu konuda öncülük yapan Tatangalar Çarşı grubu ile temasa geçerek Eymen’e yardım paketini genişletebilirler. Ben yazarak bu konuya buradan el veriyorum. Ne yapayım fazlası elimden gelmiyor.

ADIM ADIM BAL HİKAYESİ

    Sakarya’dan Bala direk çıkmak adına takımların önünde ikişer maç kaldı. Adapazarıspor  Kalaycı galibiyetiyle Karamana tekrar Bal umudu yükledi. Kocaalispor Karasu Güvene kaybederek Bala direk çıkma umudunu evinde kaybetti.

    Karasu Güven Kocaali gibi önemli bir takımı yenerek Bala direk çıkmak adına önce Karasu maçına sonra Adapazarı maçına önemli bir avantaj yükledi. Bu iki maç onlar için çok ama çok önemli. As Akyazıyı yenerek son üç maçta aldığı dokuz puanla tekrar gözünü yükseklere çeviren Karasuspor’un da Bal için ince ayar şansı var.

    Çarşamba Karasu Güven daha sonra Kocaali maçlarından alınacak altı puan Karasuya bir Bal mucizesi daha ikram edebilir. Neden olmasın diyerek isterseniz yarının programı içindeki maçlarda önümüze konulacak sonuçlara bakalım. Unutmadan As Akyazı’dan sonra  Kalaycıspor da  Play-off’a havlu atan takım oldu.

BU NE REZALET

   Akyazı Akınspor’un Türkiye şampiyonasına kadar uzanan usulsüz oyuncu beyin fırtınası yapmaması  girişimi bizim ile de taşınmış. U 19’larda 1-1 çekilen resimler, yapılan itirazı haklı kılınca, Akyazı Akın yakalandı ve hükmen yenik ilan edildi. Yetmez, bu takımın başındaki teknik adam, varsa yöneticisi  gereken cezayı almalı.

     Küçük yaşta  oyuncular üzerinden usulsüzlük  yapanların, küçük çocuklar üzerinden  kirli futbol emellerini sahalara taşıyanları şiddetle kınıyorum. Sayın TÜFAD Başkanı  Tamer İlaçan’a sesleniyorum, bu takımın başındaki Teknik adam kimse cezalandırılmasını talep ediyorum.