Eli, beyni, midesi bu tuzakların içinde olanlar sakın, ‘Hangi tuzak?’ diye sormasın. Ve ‘Hangi tuzak?’ diye soranlar iyi bilmeliler ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nu öyle veya böyle, Abdullah Gül’ün peşinden göndermektir O’na tuzak kurmak. Abdullah Gül’ün girdiği, çıktığı kapılara nöbetçi yapmaktır O’na tuzak kurmak…

                                              **

Kemal Kılıçdaroğlu’nda suç yok mu? Var tabi. Bir kere çok çok iyi niyetli. Karşısındaki ona, ‘Abdullah Gül’ diyor. Hemen iyi niyetle araştırmaya başlıyor. ‘Ferruh Bulut’ deseler yine araştıracak! Neyi, niye, neden araştırıyorsun? Kimsenin bilmediği, kimsenin tanımadığı, kimsenin yazı yazmadığı biri mi Abdullah Gül? Arayışta olduğunuz CHP’ye cüssenin hangi bir köşesini uydurdunuz da sonra; ‘Abdullah Gül’ diye dillendirmeye başladınız. Şimdi de o dilden sökmeye çalışıyorsunuz? İşte suçları da bunlar…

                                            **

CHP’ye ve de dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na tuzak kuranlar.. CHP ve Kılıçdaroğlu’nu, ‘Abdullah Gül’ yemiyle tuzak içinde kendi haline terk edip, birilerini bu yarışta rakipsiz bırakmayı düşünenler. Planlar maalesef tutmadı. CHP ve Kılıçdaroğlu sanırım başlarına edilmeye çalışılanı çabuk fark etti. Ve sanırım, önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanacak. Başkan adayını belirleme için son gün 9 Mayıs Çarşamba. Ben bu tarihe kadar CHP’den farklı ataklar, adımlar ve gelişmeler bekliyorum.

                                             **

CHP’den ve de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan benim beklediğim farklı ataklar, adımlar ve gelişmeler sizce ne olabilir? ‘Ben Kemal Kılıçdaroğlu olsam’ deyip hemen anlatmaya başlıyorum; Şu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı-Başkanlık seçimleri öncesinde siz hiçbir partiden, ‘Başkan Adayı ismi’ haricinde başka isimler duydunuz mu? Duymadınız, duyamazsınız.

                                             **

Çünkü küçük-büyük her parti ‘bir isime’ odaklandı. Kendilerini kurtaracak bir isme! Ama hiç kimse, partiden önce ‘O ismi’ yükseltecek, diğer beş-altı hatta yedi ismi bir türlü kamuoyuna anlatmıyor, anlatamıyor. Başkan sihirbaz mı? ‘Ben başkan adayıyım’ diyen seçim mi kazanacak? E o halde, sizce bura da bir eksiklik yok mu?  

                                             **

Geldik yukarıda söylediğim, CHP’den ve Kılıçdaroğlu’ndan beklediğim, farklı ataklar, farklı adımlar ve farklı gelişmelere… Bence bugünden tezi yok, yarın veya öbür gün belirlenip kamuoyuna açıklanacak olan, ‘Cumhurbaşkanı-Başkan’ adayına birinci derecede katkısı olacak olan, başkandan sonra isimleri sayılacak beş-altı hatta yedi isim açıklanmalı. Kim bunlar? Mesela başkanınız seçildi, Dışişleri Bakanı kim olacak? Milli Eğitim Bakanı kim olacak? Milli Savunma Bakanı kim olacak? İçişleri Bakanı kim olacak? Maliye Bakanı kim olacak? Ekonomi Bakanı kim olacak?

                                             **

Başkandan sonra ülke için en önemli bakanlıkların koltuklarına kimler oturacak? Bu isimler, bugün yarın belirlenip kamuoyuna açıklanmalı. Açıklanmalı ve bir değil, iki değil, üç-dör8t adım öne geçmelidir. Unutulmamalı ki, o isimler de en az başkan olacak ismin yarısı kadar dengedir. Bilem anlatabildim mi?