AK Parti Sakarya Milletvekili Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek ile de Bizim Sakarya’nın Soru Yağmuru Kahvaltısı yine yoğun paylaşımlarla güzel geçti.

   Sayın Atabek’in yüz ifadesi hiçbir soruda, soruyu sorana ve sorunun konusuna göre değişmedi.

  Soruların yüzlere-mimiklere yansıması genelde, “ Burada bu kişiden böyle bir soru gelir!” ön yargısı gibidir. Ön yargısız sofrada, içtenlik içtenlikler oluşturdu.  

                                                                ***

   Ki, daha sorular devam ederken yardımcılarına, “ Şurayı arar mısın!” talimatı geldiği de oldu. Hendek İlçesi buna iyi örnek verdi. Ama,  işi AKP Hendek izlerse.

   Çünkü, binası bitime gelmiş bir yatırım açılmıyor, hizmete girmiyorsa orada ayağa takılan çakıl taşı vardır. İl Yönetimi O çakıl taşını izlemeli, hizmet açılmalı.  

   Hendek’te iyi ki Orhan Topçu ve Bizim Sakarya var! O sordu; Sayın Atabek de direkt en yetkili kamu sorumlusuna,“ İzleyin, proje hizmete alınsın!” talimatını verdi.

    Bence, tüm siyasi partilerin en yüce işlevi budur. Doğru yatırım önermek, yapmak, izlemek, halkın hizmetine kazandırmak. Kim yaparsa yapsın!

                                                                 ***

   Soru Yağmuru’na, “ Çağdaş Kent Karakterli her şehrin, O karakterinin tarih sürecini anlatan bir KENT MÜZESİ de olur.” görüşü de tartışmasız paylaşıldı.   

    Bilboardlarla Çağdaş Yaşanabilir Şehir olunmuyor. Ülkemizde müzeleriyle iz bırakan Kimlikli Şehirlerimiz var. Gezerken, izlerken aklım Adapazarı-Sakarya’da, ezilirim.        

                                                                 ***

Sakarya’da, hiçbir Deprem-Fay Hattı Kent Müzesi yapımına engel değildir.

   MV. Sn. Atabek ve soframızla, ne yazık ki İzmit’i örnek vererek paylaştım. İzmit Tarihi GAR binası-Nostalji Tren Tablosu ile zaten şahane bir Müze… Amaa;

    Depremden sonra yapılan, Antik sütunlarıyla içimi hoplatan Arkeoloji Müzesi ise şahane yatırım. İzmit şehrine Osmanlı Sokağı gibi kaç müze serpiştirilmiş!  

   Adapazarı’nda Millet Bahçesi’nde bir köşe de, halka da sorularak, MÜZEMİZ yapılabilir. Çark Caddesi’nda Askeri Lojmanlar yıkıldı. MÜZE için güzel bir köşe!  

  Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek söyleşisi çok doluydu. Bence, oradan Sn. Atabek Sakarya’ya birkaç kalıcı İZ çıkarabilir!

     

                                   “ ENGELLİLER EĞİTİM ZİRVESİ !”  

                             ŞEHİT ALİ BORİNLİ OKULU İHYA EDİLİR ?

    Ama, O bildiğimiz Ana İşleyiş Çatısı orasından burasından eğip, bükülmeden.

    AK Parti İl Yönetimi, 5 Aralık Gazetemizdeki yazıyı bulursa; Yönetimden arkadaşları görevlendirirse, belki iyi bir yol açılır diye hatırlattım. “ Soruşturma açılsın, konuyu gündeme taşıyan bulunsun!” denilirse, amaç kaybeder.

   Başlıkta bilerek,“ Özel Eğitim !” sözcüğünü kullanmadım, özür dilerim. Bugün, “ Bir şey yapılacaksa en iyisini ben yapar, ben yönetirim!” diyenleri izleyin.

  Olan İYİ eğitimi bozmak kolaydır; Doğru Eğitim kurmak ZOR! Dikkat, “ Eğitim” diyorum, “ İyilik!” demiyorum. Çünkü, İyilik yapmak, Doğru Eğitimden kolaydır.  

                                                               ***

   Bizim Sakarya Gazetemizde 5 Aralık 2018 Çarşamba günü 5. Sayfada, “ Özel Eğitim’de son durum!” başlıklı, gündem manşeti olacak bir köşe yazısı vardı.

   Okudum, döndüm okudum, yine okudum. İnsanlık nereye gidiyor?

   Hiçbir siyaset kör değildir. Yalakalık, gören gözleri kör eder. Yürüyen en güzel eğitim işlerini bile tu kaka ederek, kendi yaptığı yanlışları önceleyenler bilir.

   Yazıdan özetler sunayım:

                                                                      ***

   “ Doksanlı ve iki binli yıllarda, Şehit Ali Borinli Okulu, engelli bireyler için Özel Eğitim alanında ülke çapında öncü bir marka durumundaydı. 

    O yıllarda her çağ düzeyinde eğitim veren Şehit Ali Borinli Okulu, TEK BAŞINA, bugünkü ile neredeyse aynı sayıda öğrenciye hizmet vermekteydi.

    Bugün ile kıyaslanmayacak olumsuz koşullarda, yetersiz fiziki ortamlarda, donanımsız araç gereç, materyalsiz;

     Kısıtlı sayıda yetişmiş personelle, yönetici ve öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla önemli akademik başarılar sağlanmaktaydı.

   O yıllarda Şehir Ali Borinli’de okuyup bir işe yerleştirilmeyen öğrenci nerdeyse yok gibiydi.

   Pek çok ENGELLİ öğrenci daha mezun olmadan bir çok alanda istihdam edilir, okul başarısının ötesinde hizmet üretilirdi.” Ki, hepimiz Şehit Ali Borinlili’ydik!

                                                              ***

   Sakarya’da Eğitimi Yönetenler, yetki ve sorumluluklarını kendi kişisel zirveleri için öncelerse kaybederiz. Ülkeyi ve Sakarya’yı önceleyenler ise baş tacımızdır.

   Gazetemizin Soru Yağmuru Kahvaltıları’na Sakarya Milletvekilleri ve en üst düzey özel ve kamu İl Yönetenleri konuk oluyor. Herkesin aradığı şey, ÇÖZÜM!

   Yaptırım gücü en üst düzeyde olanlar, işleyişe geçme aşamasına gelmiş bir proje konuşulunca anında çözüme yöneliyor. Yerel Sorumluya ulaşılıp, Projeyi hayata geçirmeye gidiliyor.

   Sakarya’da kimse suçlu aramıyor; İyi işleyen okul sorulsa bile altında yanlış aramak en büyük hatadır… Yazılan doğruysa, düzelten her alkışı hak eder : -)