Maksat üzüm yemek olsa Sakaryaspor’un genel kurulu yapılır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi ikna eden İbrahim Nalbant başkan olurdu..

Bu benim görüşüm..

Sakaryaspor’da olağanüstü genel kurulun ikinci ayağı dün Rüstemler’de çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktı ancak Muammer Güneş başkanlığındaki kongre divanına takıldı, Sakaryaspor’a yazık oldu..

Belli ki “Transferi açacağız” diyen İbrahim Nalbant, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin desteğini almıştı..

Genel kuruldan bir gün önce iki adayı da dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Transferi açamayız ama mevcut takımı koruruz” diyen başkan adayı Cumhur Genç’e demiş ki; “Çekil..”

Genç genel kurulda da kendi anlattı; “Sakaryaspor bir olgudur. Kimseden icazet almaz. Ekrem Yüce dün gece beni aradı 'seçimden çekil' dedi. Biz 'yarın kongrede aday olacağız' dedik. Bugün yine aracılar yollandı, çekilmemiz için ama biz çekilmedik. Buraya kadar gelebildik. Sakaryaspor yönetimi kimseden icazet almaz. Bunu da göstermiş olduk. Siyasi iradenin bizi desteklemediği bir ortamda burada durmamız Sakaryaspor’a ihanettir. Adaylıktan çekiliyoruz. Bizler yine de işi Büyükşehir'e, siyasilere emanet ediyoruz.."

Cumhur Genç bu konuşmayı yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve eski başkanlar genel kuruldan ayrılmış, Genç yalnız kalmıştı..

Yüce’ye rağmen çekilmezdi, yoksa..

Ancak Yüce’ye rağmen yürünecek yol değil..

Taraftar ne, başarı varsa gelir..

Buna rağmen Genç’e tek bir sorum var; “Hani kaybedecek 5 dakikamız bile yoktu?”

Yine de diyelim li; Genç haklı, seçim bu, kazanmak için her yol mübağ..

Ancak, İbrahim Nalbant’a da açık oylamaya itiraz etti diye kimse laf söyleyemez..

Bu yaşananlar benim kantarımda; Sakaryaspor kongre divanının gayretleriyle kaosa terkedildi..

Tarihinin en kalabalık kongresini yüzüne gözüne bulaştıran Sakaryaspor’da genel kurul divanı Cumhur Genç ve ekibinin isteğiyle Muammer Güneş başkanlığında Yasin Darcan ve Batuhan Severcan’dan oluştuğunda dedim ki; kavga çıkacak!. Saygı duruşu, istiklal marşı ve konuşmaların ardından Divan Kurulu’na Cumhur Genç ve İbrahim Nalbant adaylık listesini sundu, sıkıntı yok..

Sendikacı divan başkanı Muammer Güneş seçimin açık oylamayla yapılmasını önerince “eyvah” dedim..

Daha ortalık karışmamıştı, çekilen, giden yoktu, Güneş’e sokuldum; “İnsiyatif kullan ve de ki; bu öneriyi oya bile sunmuyorum..”

Netice de iki aday vardı, açık oylamaya ne gerek var?

Güneş sağa sola bakarken karıştı, ortalık..

At izi, it izi, birbirine bulaştı..

Bitiremediğimiz genel kuruldan ayrılıyoruz; “Sakaryaspor kayyuma mı kaldı?” muhabbetleri başladı, halen devam ediyor..

Her kafadan bir ses çıkıyor..

Bize sunulan tablonun tek bir adı vardır; kaos..

Divan çıkarmıştır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin düzeltmesi gerekir çünkü Sakaryaspor’un büyüklüğü nedeniyle bu mesele bizi, sizi aşar..

SANTRA HARİCİ

Ya hep beraber

Ya hiçbirimiz