Bu günlerde iktidarından, muhalefetine partilerin milletvekili adayları ilçeleri ziyaret ederek seçmeni ikna çabasındalar.

İktidarlar değişiyor. Milletvekili adayları değişiyor. Kaynarca’nın sorunları hiç değişmiyor.

2015 Yılında hala yol. Hala su sorunları. Eğitime, sağlığa, spora, kültüre sıra gelmiyor.

Kaynarca’nın gençlerinin birinci ve değişmeyen sorunu işsizlik. AKP Milletvekili adaylarının değişmeyen vaadi ise OSB. (Organize Sanayi Bölgesi)

AKP milletvekili adayları 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimler öncesinde Kaynarca’ya organize sanayi bölgesi kuracaklarının müjdesini verdiler. Binlerce kişiye iş vaadinde bulundular. Kaynarcalı inandı AKP’yi birinci parti yaptı.

AKP milletvekili adayları 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimler öncesinde Kaynarca’ya gelip gittiler her fırsatta, kahvede, meydanda, sokakta OSB bölgesi kuracakları vaatlerini yinelediler. İşsiz kalmayacak dediler. Kaynarcalı inandı AKP’yi birinci parti yaptı.

AKP milletvekili adayları 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimler öncesinde Kaynarca’yı köy köy gezdiler 5 bin kişiye iş sağlayacak OSB bölgesi vaatlerini yinelediler. Kaynarcalı inandı AKP’yi birinci parti yaptı.

Kaynarca seçmeni AKP milletvekillerinin OSB yapıyoruz vaatlerine 2004 – 2009 – 2011 yerel seçimlerinde inandı yerel parlamento sayılan il genel meclisine her dönem 2 milletvekilini de AKP’den gönderdi.

Kaynarca seçmeni OSB yaptık, yapıyoruz, işsizlik bitti vaatlerine 2011 yerel seçimlerinde inandı ve AKP’li Zeynur Özel’i Belediye Başkanı seçti.

Kaynarca seçmeni 2014 seçimlerinde de AKP milletvekili adaylarının OSB ile işsizlik bitiyor müjdesine inandı Zeynur Özel’i bir kez daha Belediye Başkanı seçti.

Şimdi bir seçim daha var önümüzde. 7 Haziran 2015 tarihinde Sakarya milletvekillerini seçeceğiz.

AKP milletvekili adayları şimdi mahalle mahalle geziyor. OSB müjdesi veriyorlar. İşsizlik bitecek müjdesi veriyorlar. Hatta birinci OSB’den başka, ikinci OSB’nin müjdesini veriyorlar. 

Birinci OSB’de 2 bin ile 5 bin kişinin, ikinci OSB’de 12 bin 500 kişinin iş bulacağından söz ediyorlar.

OSB vaadi, temcit pilavına döndü. Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar, Kaynarcalı da bir kez daha yer mi göreceğiz.

AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, belediye seçimleri öncesinde Mart 2014 tarihinde yapılan teşkilat toplantısında şöyle sesleniyordu: “Kaynarca yüzde 70 ile Kaynarca’da birinci parti olmuş idi. Bu birinciliğini Kaynarca için tepe tepe kullandık. Ne zaman Kaynarca için bir şey isteseler, Kaynarcalıların hakkıdır. Çünkü Kaynarcalılar birinci olmuşlardır. Bizim elimizi tekrar kuvvetlendirmek istiyorsanız. Her zaman sözünüzün baş tacı olmak istiyorsanız. Sadece Belediye’yi almak yetemeyecek. Sakarya’da inşallah ilçeler arasında birinci gelerek başkanımızı seçtirmeniz lazım. Buna var mısınız? (Salondan alkışlar)”

Ne diyelim 7 güzel insanı seçmeye var mısınız Kaynarcalılar(!) Söz size OSB yapacaklar, işsizlik de bitecek.