Ferruh Bulut, dünkü yazısına, “ Kaynarca köylüsünün eli öpülesi mücadelesi !” başlığı atarak, Kaynarca Köylüsü’ne ve hatta tüm toprak sahiplerine çok büyük bir saygı sunmuş.

Teşekkürler Ferruh ! Toprak nimeti hakkında detaylı bilgiler vermen de harika bir görev olmuş. Çünkü;

Nerdeyse AKP’li tüm belediye başkanları, Benim gibi Ana-Babadan % 100 Köy Kökenli.

Ama, Köy Kökenli AKP’li belediye başkanları döneminde Sakarya’da imara açılan Köy ve Tarım Arazileri, Meralar tarihin tüm zamanlarından fazla oldu.

Bu benim içimi acıtan bir icraattır. Gerisi de var da, toprak içimi acıtır.

**

Kaynarca’daki toprak yağması 2009 yılı yerel seçimleri öncesi başlamıştı. O yıl, 2 dönemdir AK Parti İlçe Başkanı olan Zeynur Özel Kaynarca Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Ben de seçim öncesi tüm ilçelerde halkın nabzını araştırıyordum. Kaynarca’ya yağmurlu bir gün gittim. MHP’li gençlerle karşılaşmam büyük şans olmuştu.

Onlardan; Kaynarca’da birkaç ay içinde pıtrak gibi emlakçı açıldığını öğrendim. İşe yaramaz denilen arazileri bile birileri alıyordu. Nedenini de bilen yoktu.

Sanki, devir yatırımları önceden haber alanların devriydi? Yolu, OSB’yi, Barajı ve istimlakten kazanılacak servetleri bilenler iş başındaydı.

**

Makineciler İhtisas OSB’yi hukuk mücadelesi vererek şimdilik durduran Kaynarca şunu bilsin ki çocuklarının geleceğini kurtarmışlar. Söğütlü ve Ferizli şu anda hala O gafletten uyanamadı; OSB için havai fişek patlatıyorlar.

CENNET VATAN TÜRKİYE;

SUDAN’DAN TARIM ARAZİSİ KİRALAMIŞ !

Öz be öz Sakarya Köylüsü, Seçilmiş tüm Yönetenlere ilk seçimde köylere geldiklerinde şunlar mutlaka sorulmalı:

“ 15 Yıldır Sakarya’da yok edilen tarım arazisi ve mera alanı kaç bin dönümdür? 15 Yıl önce var olan kaç köyümüz; bugün cillop gibi villarla yok edilmiştir?

AKOVA’nın ciğeri, doğu ve batı uçları, fabrikalar, villalar kondurularak nasıl yok edilebildi?

Arifiye’de, Türkiye’nin yarını değerli bir Tohum Araştırma Merkezi vardı, var. Oraya Şehirlerarası Otogar yapılır mı? Karasu Demiryolu da geçince O Tohum Araştırma’ya “ El Fatiha !” denilir mi? Kalan toprağın da müşterisi hazır mı?

geçince, yılların Fidancılık Arazisi vardı. Orası da Şehir Hali yapılıyor. YENİ FİDANLIK, bence, Alancuma Deprem Köyü ile Eski Çöplük rezaletini ihya eder.

Seçilmiş Köylülerin Köye yaptıklarını kitaplar yazsam bitiremem. Toprak, su, hava, güneş, tohum, hayvancılık hayattır; içim kavruluyor.

**

Amaa; TRT’nin, ” TÜRKİYE, SUDAN’DA TARIM ARAZİSİ KİRALADI ! Sudan topraklarında üretilen ürünler Türkiye’ye daha ucuza getirilecek!” haberi de pes dedirtti.

Yolun sonu çoktan belliydi de, yine de bu kadar erken olabileceğine inanmadım. Türkiye, Sudan’da galiba 780 bin dönüm tarım arazisi kiralamış.

Bu ne demek, Türk Köyü’nün, Köylüsü’nün geleceğini düşünün?

**

Senin köyüne, köylüne, tohumuna, hayvanına yavaş yavaş ihtiyaç kalmıyor. Yabancı ülkeden daha ucuz sebze, meyve, süt, yumurta, et satın alacağız.

Köylü Emmi; bak söylemedi deme, şimdiden ne iş yapacağını, geçimini ne ile sağlayacağını düşün! Ben çocuklarımızın yarınından ne endişeler duyuyorum?

CHP SAKARYA İL YÖNETİMİ İYİ GİDİYOR : -)

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır’ı ile tanışmayız. Avrupa Birliği Paneli için TunaTan’a girerken kapıda tokalaştık, geçip gitti, o kadar.. Basından izliyorum.

Hemen her gün ve bir çok konuda aktif olmaları şu güne kadar çok İYİ. İYİ ile neyi vurgulamak istediğimi de yazı sonunda açacağım.

**

Sakarya Kaynarca, eşsiz tarım arazileri ile 1 numara. Türkiye’nin en önemli yollarının üzerinde bir coğrafyada. Bu zenginliği de asla göz ardı edilemez.

Erdoğan Isır CHP İl Yönetimi, Çevreciler ve Gençlerle Kaynarca’da şahane bir hukuk zaferini paylaşıyorsa, bu yarının Kaynarcası için çok önemli bir gündür.

CHP İl Yönetimi, Başkan Erdoğan Isır ile yoğun çalışıyor ve şimdiye dek doğru işlere de imza attılar.

Gündemi iyi izlemek ve demir tavında iken gidip yerinde katkıda bulunmak iz bırakır. Halk, zor gününde yanında olana kalıcı güven duyar.

**

İşte nefis bir örnek daha; Tüm Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu, CHP İl Örgütü’nü ziyaret etmişler. Büyükşehir ile olan randevu kırgınlıklarını CHP ile paylaşmaları da doğrusu zarif bir sitem olmuş.

Tüm Emekliler Derneği Büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan 5 kez randevu istemiş, alamamış. Nedenini ben bile merak ettim. Görevli ihmali mi? Yok, 5 kez olunca orada durdum. Ancak o düğümü Zeki Başkan çözerse, çözer!

CHP İl’e ve Erdoğan Isır’a ziyaretler dikkati çekecek kadar arttı. CHP’de Hukukçular vardır da; 4-5 özverili Hukukçu ile Acil-Aktif Hukuk Kurulu, güncel gıllı gışlı dürtmeleri erken önler. Seçim Anketleri erken uyarı yapıyor…

“ İYİ “ vurgulamam da bundandır. İYİ Parti ve Refah Partisi beklenmedik sürprizlere imza atabilir. Seçim Anketleri çok şaşırtıcı! Halk tedirgin!