BÜYÜKŞEHİR ULAŞIM DAİRESİNİN DİKKATİNE

Adapazarından 20.00'da kalkan otobüse bindim. Otobüs her zaman aynı saatlerde olduğu gibi ayakta. Tıklım tıklım dolu. Karaağaçdibi'ndeki terminalden kalktı. 10 Dakika sonra bu kez Kuzey Terminali'ne girdi oradan yolcuları aldı. Daha doğrusu otobüste yer olmadığı için bir kısmını alamadı. Bu kez Kuzey Terminali'nden kalkış yaptı. Topu topu 20 dakika sürecek şehir içi bir yolculuk için. 10 Dakika içinde iki terminalden kalkış yaptı. İster saçmalık deyin ister plansızlık(!) Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'nin müthiş planlaması da diyebilirsiniz...

Ve otobüsümüz tam tamına 46'ıncı dakikada Kaynarca merkezde kapılarını açarak yolcularını indirme becerisi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeki Toçoğlu'nu, Kaynarcalı Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil'i kutlar, gözlerinden öperiz.

Seçim propoganda konuşmaları sırasında, "Kaynarca İstanbul arası 30 dakika olacak" diyen Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'in de kulaklarını çınlatırız.

Kaynarca - İstanbul arası 30 dakika olmadı ama Kaynarca - Adapazarı arası 46 dakika oldu(!)

ASFALT BORÇLANMASI SEÇİMİN HABERCİSİ

 Kaynarca ilçe merkezindeki bozuk yolların asfaltlanmasında kullanılması planlanan 5 kilometre asfatl Yeşilova Köyü sakinlerinin sesi fazla çıkınca bu köyümüze kullanıldı.

Ağlamayan çocuğa meme vermezler misali çoğu yerli köy çaresiz 2016 yılını bekleyecekti ki...

Tekrar seçim imdatlarına yetişti. Büyükşehir Belediyesi kendi deyişleriyle, 'şehrin dört bir yanına çok büyük bir hamleyle gerçekleştireceği asfalt çalışması' için 50 milyonluk kredi başvurusunda bulundu.

Kaynarca'nın Manav köylerine sıra gelir mi bilemem ama; 2 yıl önce Kaynarca Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olarak gösterilen Şehri Bahçe Evleri'ne giden yola atılan asfalt bir kaç ayda un ufak olmuştu.

Yine böyle asfaltlama yapılacaksa yapılmasın daha iyi(!) Hiç olmazsa bu yoksul milletin parası cebinde kalır...

Tabi bu arada asfalt borçlanması tekrar seçimin habercisi olarak yorumlayabiliriz.

İMAM HATİP BAŞARISINI 3 KAT ARTIRMIŞ

TEOG'da Kaynarca orta okulları bir sene önce 16 ilçe arasında sondan  4'üncü; yani 13'üncü sırada iken bu yıl başarısını artırdı. Altıncı sıraya yükseldi. Beşinci sıradaki Karasu'yla puan farkının çok az olduğu düşünülürse 5'inci sayabiliriz. Adapazarı, Serdivan gibi merkez ilçelerin ardından 5'inci sıraya yükselmek büyük bir başarı. Bu durum en çok öğrencileri, öğretmenleri, okul yöneticilerini motive etmek için büyük çaba gösteren Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin'i sevindirmiş olmalı.

Kaynarca'da liselerin üniversiteye giriş başarılarını yazacağımı belirtmiştim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre Kaynarca Lisesi yerinde sayarken, İmam Hatip Lisesi geçen yılki başarısını 3'e katlamış. 0

SATSO'DAN KAYNARCA MOBİLYACILAR OSB'YE BYPASS

SATSO 26. Meslek Komitesi mobilya imalatçılarına yönelik, 'Mobilya Üretim Sanayi Merkezi Projesi' hazırlamış.

SATSO bu hareketi ile düpedüz Kaynarca'da kurulan Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni bypass etmiş oluyor(!)

Şehre 15 km. uzaklıkta yer arandığı belirtilerek 100 imalathane ile 30 mağaza yapılması öngörülmüş.

Kaynarca Mobilyacılar OSB'nin sahibi konumundaki SATSO bu tavrı ile tavşana kaç tazıya tut yapmış oluyor. 

Kaynarca'daki OSB harekete geçmeden boğmak anlamına gelen bu proje ile ne amaçlanıyor?