Adı; Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği. Bugünkü Başkanı Fikri Arslan. Kendisini otuz yıldan fazladır tanırım ve şahsına asla lafım olamaz. Ama başkanlığına ve derneğine her zaman lafım olur; her zaman konuşurum, her zaman eleştiririm.

                                                                 **

Başkan Fikri Arslan ile birlikte bu derneğin yönetimi birkaç gün önce, yanlarında Camili, Karaman, Korucuk ve Kayrancık Mahalle Muhtarlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret etmişler. Burada muhtarları tenzih ediyorum.

                                                                **

Ziyaretin sebebi; Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir gündeminde olan, ‘Bisiklet Adası’ projesinin Yenikent’e kurulması için ricada bulunmak. Lafı hiç evelemeden gevelemeden söylüyorum; o grubun içinde bir kişinin bile ‘Bisiklet Adası’nın ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini bildiğine inanmıyorum.

                                                                **

O gruptan birkaç kişiyi birileri yönlendirdi, onlarda grubu oluşturarak Başkan Toçoğlu’na gitti. Ama o yönlendirenler bu derneğin kaldırma gücünün sıfır olduğunu maalesef bilmiyorlar. Etkisi sıfırın altında olan bu Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği bölgeye gelen belediye başkanları, milletvekilleriyle fotoğraf çektirmekten başka(!) bugüne kadar ne yapmış acaba?

                                                                **

Açık ve net söylüyorum; O derneği kapatın! Çünkü bugüne kadar bu bölge için atması gereken bir adımı bile atmayan bu dernek, asla ve asla Yenikent’i temsil edemez. Mesela; İki yıl önce Büyükşehir Belediyesi bir karar aldı. Bu kararla, Camili’ye çalışan belediye otobüsleri, 13 yıl kalkış noktası olarak kullandıkları Orta Garaj’dan çıkarılarak sağa-sola dağıtıldı.

                                                             **

O dönem ben dahil bölgedeki birçok insan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yanlış kararından dönmesi için adeta kıçlarını yırttı. O günlerde neden dernek olarak bu otobüsleri Orta Garaj’dan çıkarma olayının üzerine gitmediklerini bizzat Başkan Fikri Arslan’a sordum.

                                                           **

Arslan’ın verdiği cevap şöyleydi, ‘..Bu karar verildiyse, dernek olarak bizim bir yaptırımımız olamaz ki.. Sonra Başkan Toçoğlu’nu kızdırırız… Hiç gerek yok..’ Kimse Başkan Fikri Arslan’dan yaptırım falan istemedi. Sadece birilerinin adamı olmamalarını istedi o kadar.

                                                         **

Dernek olarak ortaya çıkıp, Camili’de elli bin kişinin mağdur edildiğini söyleyebilirdi, yapmadı. Alınan kararın yanlış olduğunu dile getirirdi, yapmadı. Açıklamalarla, meseleyi gündemde tutardı, yapmadı. Madem Yenikent bölgesinin derneğisin, o zaman o bölgedeki insanların sıkıntılarını dile getirmek senin ve derneğinin görevi.

                                                           **

Bu göreve yerine getirme. Yerine getirmekten adeta kaç. Eğer böyle bir adım atarsan yukarıdaki birinden fırça yiyeceğinden kork! Sonra da çık, ‘Bisiklet Adası’nı Yenikent’e istiyoruz’ de.

                                                         **

Bisiklet Adası, bugün Yenikent’in olmazsa olmazı değil. Bisiklet Adası bugün Yenikent’te olsa ne olur, olmasa ne olur? Aynı başkanı olduğun derneğin gibi! Olsa ne olur, olmasa ne olur?!..