Türkiye, 16 Nisan’da belki de tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. 18 maddelik yeni anayasa teklifi, 16 Nisan’da halkoylamasına sunulacak.

Partiler, tüm Türkiye’de seçim kampanyaları yürütüyor. Liderler meydanlarda vatandaşlara sesleniyor.

Kampanya sürecinin başlarındaki sakin ortam, yerini hareketli atmosfere bıraktı. Her gün liderlerin konuşmaları ulusal medyanın gündemini oluşturuyor.

Aslına bakarsak yerelde de gündem referandum üzerinden ilerliyor. Evet ve Hayır cephesinin temsilcileri sahada adeta oy savaşı veriyor.

Baktığımız zamanda son düzlüğe girmiş bulunuyoruz. Artık kalan 15 gün içerisinde yürütülecek çalışmalar seçim sonuçlarına bir hayli etki edebilir.

Sakarya’da CHP teşkilatının hızlı girdiği seçim çalışmaları, silik bir hale dönüştü. Takip ettiğimiz kadarıyla aktif bir çalışma içerisinde değiller.

MHP ise son günlerde vitesi arttırmış gözüküyor. AK Parti yine her zamanki gibi sahada.

Milletvekilleri, teşkilat mensupları, kadın ve gençlik kolları durmuyor.

Burada Başkan Toçoğlu’na da ayrı bir parantez açmak gerekir. Her gün farklı bir ilçede nabız tutuyor. Esnaf ziyaretleri yapıyor. Muhtarlarla bir araya geliyor. Temel atma programları ve açılışlarla Sakarya’nın her yerinde.

Başkan Toçoğlu, geçtiğimiz günlerde de bir anket açıkladı.

Denge Araştırma Şirketi’nin 3 bin 517 kişiyle gerçekleştirdiği ankette sorulan; Referandumda oyunuz nedir? sorusuna Sakarya’da 71,2 oranında ‘evet’ olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Anket sonuçlarının bu şekilde çıktığı takdirde sürpriz olacağını söyleyenler var. Evet oylarının Sakarya’da bu kadar yüksek olmayacağını ifade edenler var.

Aslında yaptıkları sadece birazcık avuntu gibi. Daha öncede açıklanan anketlerde sonucun ortaya konulan rakamlara yakın olduğu gözlendi.

Toçoğlu’nun açıkladığı oranın altı olmaz, üstü olabilir. Çünkü hayır cephesi bu oy oranını düşürecek herhangi bir çalışma içerisinde değil.

Üstü olur; çünkü evet cephesi Sakarya’nın her yerinde. Cumartesi günü de MHP lideri Devlet Bahçeli Demokrasi Meydanı’ndaydı.

MHP lideri meydanda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dava arkadaşlarına 16 Nisan’da tüm Avrupa’ya gereken cevabı vereceklerini söyledi.

Farklı kültürlerden etnik kökenlerden insanların Sakarya’da millet şemsiyesi altında toplandığını dile getirdi.

Bahçeli’nin Sakarya’da yaptığı miting, Sakarya’daki ülkücü camianın 15 günlük süreçte sahada daha aktif bir görüntü oluşmasına katkı sağlayabilir.

Başta ifade ettiğimiz gibi referandum sürecinin kritik günlerine girdik.

Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları riske mi atacağız yoksa koalisyonların olmadığı, istikrarlı, güçlü bir Türkiye’nin oluşacağı bir sisteme mi geçeceğiz?