Bazen anne, bazen kardeş, bazen abla bazen de çocuktur. Çok zaman erkektir kadın. Şefkatlidir, merhametlidir .Bilirsiniz, bazen kedi gibi uysal iken, bazen de bir kaplan gibi yırtıcıdır kadın.

Her daim başını koyacak güvenilir bir omuz arasa da, kadınlar o omuzların sahibinden çok daha güçlüdür aslında. Azimlidir kadın, öyle kolay yıkılmaz, ne yaşarsa yaşasın bir yerinden tutunur hayata. Kadın aşktır, kadın aşıktır. Sevgidir, hak edeni bulduğunda da çok iyi sevgilidir. Öyle kolay sevmez kadın, sevdiğinde de koparamazsınız onu sevdiklerinden.

Kadın alim, kadın bilgin ,kadın dahidir. Kadın üretir, kadın yaratır. Her kadın başka bir dünyanın baş kahramanıdır.

Kadın aş, kadın iş, kadın emek, kadın zerafet, kadın nezaket, kadın ruh, kadın bazıları için bir hayal ,bazılarının ise tek gerçeğidir. Kadın hayatın tamd a kendisidir aslında...

Omzuna şalını da alır , sırtında topunu mermisini de taşır . Ojeleriyle süslediği parmaklarda, hamur yoğuran ellerde aynı kadınındır. Tüm yıllarını ve hayatını salt sevdikleri için hiç yüksünmeden tüketebilir gerçek bir kadın…

**************************************************

Dünya kadınlar günü olarak kutlanan bu günde, kadınlara dair anlamlı bulduğum çok da beğendiğim bir yazıyı paylaşacağım sizlerle…

Küçük bir erkek çocuk annesine sormuş: “Niçin ağlıyorsun?”.

“Çünkü ben kadınım” diye cevaplamış annesi.

“Anlamadım!” demiş çocuk.

Annesi çocuğu kucaklayıp “Ve hiç bir zaman anlayamayacaksın!” demiş.

Babasına “Baba, annem niçin ağlıyor?” diye sorduğunda. Babası “Bütün kadınlar sebepsiz ağlayabilen yapıdadır” diye cevaplamış.

Küçük oğlan büyümüş, yetişkin olmuş, ama kadınların niçin ağladıklarını hiç keşfedememiş.

Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde Allah’a sormuş.

“Allahım!” kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?

Ve Allah demiş ki…“Ben kadınları özel yarattım!…

Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar, doğumun acısına olduğu kadar ,doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvvetini verdim.

*başkalarının kuvvetinin kalmadığında devam edecek azmi, ailesinin hastalığında yorgunluğa pabuç bıraktırmayacak kudreti verdim.

*Her türlü şart altında ve hatta annelerini çok kötü incitseler de, çocuklarını sevmek duygusallığını verdim. Bu duygusallık her yaştaki çocuklarının yaralarını sarmalarına, sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor.

*Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kuvvetini verdim.

*Erkeğin kaburgasından onları erkeğin kalbini korumaları için yarattım.

*Onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı zekayı verdim.

*Tek zayıflık olarak kadınlara birer gözyaşı verdim.

*Tamamen kendilerinin sahip oldukları, ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere…

İnsanlık için bir gözyaşı…” diye cevapladı.

“Kadını güzel yapan şey ne saçı, ne vücudu, nede takıp takıştırdığıdır. Kadını esas güzel yapan yaradılış öyküsü, onu özel kılan fedakarlığı, sorumluluğu, anlayışı, sadece bilgiye değil aynı zamanda kalbe de yönelik kullandığı aklıdır.”

Bütün kadınların ,O gözyaşlarını sevinç gözyaşına döndürebilecekleri gelecekte ki güzel günlere....

kadınlar günümüz kutlu olsun....