İYİ Parti ile SP’nin seçim anketlerinde giderek oy oranı yükseltmesi kimse için sürpriz olmasın. Halk, “ Türkiye Cumhuriyeti “’ne sahip çıkıyor.

Akşener ve Karamollaoğlu’nun ilkeli, ödünsüz, ayrımcılıksız ve centilmen  tavırları işi başka renklere bürüyor. İktidar köşeye sıkıştı, çok da gerildi.

**

Halkın ekonomik zorlanmaları, Afrin, Menbiç’teki Silahlı Kuvvetler başarılarını bile gündemde etkiledi. Ev geçimi, ülke güvenliği, onuru ile aynı tutulabiliyor.

AKP, şapkadan iç ekonomik gündemleri, yatırımları öne çıkarıverdi? Nükleer Santral, Milli Oto, teşvikler vs. parlak projeler manşetlere yükseldi?

Çünkü, bilişimci gençlik, “ Dolar 4, Euro 5, Benzin 6, Halk kafayı 7 !” gibi, itiraz edilemez sözlerle gündemi kafalıyor…Eee, Seçim de var!

**

Ekonomi biz bize alıp satarak büyür mü? Ülkede doğa tahribi paraya dönüşür, taş ocağı, maden ocağı, baraj, HES, Kentsel Dönüşüm ? Ülke öyle büyür mü?

Halkın, tek evi elinden alınır,“ Burası şehir; bu ne rezil imar. Çık evden, burada Kentsel Dönüşüm yapılacak!” diye, kapının önüne koyulur mu?

Köylünün tarlası, “ ÇED Raporu var; Devlet baraj yapacak. !” diye elinden alınır mı?  OHAL var, Bakan, “ Olumlu ÇED kararı istiyorum!” derse, ÇED Kurulu olmaz diyemez. Hangi ülkede yaşıyorsun sen Amcaaa?

**

Halk her şeyi gördü. İYİ Parti, SP ve CHP de, ülkede olan biteni, içine girilen çıkmazları halka taşıyor. Halk da Yeni Umut arayışında !

“ 2017…SÖĞÜTLÜ’DE KIŞ “

FOTOĞRAF YARIŞMASI KİTABI

Söğütlü Belediyesi 2017 yılında harika bir fotoğraf yarışması düzenlemiş. Nefis bir kitap da yapmış. Bugünlerde de Sapanca öyle bir yarışma başlatıyor.

Söğütlü Bld. Bşk. Hüseyin Genç kitabın ön sözünde: “ Hedefimiz ilçemiz güzelliklerinin fark edilip keşfedilmesi !” gibi, özdeyişler yazmış.

Evet; bence de; görsel eşsiz bir belge. Söğütlü’de her evde de olmalı. Geleceğe ibret Görsel Miras olur. Gösteriş merakı, rant, taş, asfalt aklı yok etti, görülür.

**

Kitaptaki Harmantepe Kalesi nerede, belki bugün Söğütlünün yarısı bilmez? Çok gittim. Kale’ye, zümrüt gibi gıda bereketi tarlalardan geçerek gidilir.

Söğütlü’de, “ BERİKÖY !” e de kaç kez gittim. Doğa severler kendi imkanlarıyla, Söğütlü’de hibe-hiç karşılıksız- tarım hayvancılık projesi BERİKÖY’ü yapıyordu.

BERİKÖY, Köy-Tarım-Hayvancılık projesi n‘oldu? Dilerim Yöresel fesat çıkmadı?

**

Söğütlü Köylüleri; O SÖĞÜTLÜ’DE KIŞ “ kitabını ölene kadar evinde saklasın. Çocukları 5-10 yıl sonra O fotoğraflardaki Cennet Söğütlüyü göremeyecek!

Çünkü GIDA NİMETLERİ  için YARATILMIŞ Söğütlü-Ferizli tarım topraklarının, Sanayi için yok edilmesi inkar gibidir! O Topraklar Sanayi için mi Yaratıldı?

Söğütlü KANTAR KÖYÜ’nü uzay haritalarından izledim. Sanayi için Havai fişek atmak da yaratılana ihanet gibi. OSB kurulsun; orada doğa-gıda biter. Sanayi kurulmasını Protesto fotoları saklansın; arkanızdaki doğa da yok olacak.

SATSO,  bir gün önce, “ Kantar Köyünde OSB yapmayacağız; Ferizli OSB’de yerimiz var. “ dedi mi? Ertesi gün OSB için Kantar’da fişekleri Kim patlattı?

ATATÜRK’ÜN ZİRAAT MEKTEBİ’Nİ

KİMLER YAKTI-RDI ?

3 Kıtada hükümran Osmanlı İmparatorluğu yok ediliyor. Anadolu’yu işgal eden; Fransız, İngiliz, İtalyan, RUS, Yunan askerlerine karşı KURTULUŞ ve KURULUŞ Mücadelesi başlatılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, Karargahını Ankara ZİRAAT MEKTEBİ’nde kuruyor. O Karargah Kurtuluş-Kuruluş’un Onur Anıtı gibidir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet gibi, O Karargah bir gece yakıldı.

**

Günler geçti, failler ortaya çıkarılamadı? Gündemde yok. Bu da,“ Bir meczup yapmış! Dış düşmanlar bizi içten karıştırmak için yapmış!” gibi geçiştirilir mi?

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Yüce Meclis’te; karşılıklı husumetler var gibi provokasyonlar gördük. Bunlar kendiliğinden oluşacak gelişmeler mi?

Yok lokum dağıtma-engel olma bahanesi; yok Yüce Meclis’te Atatürk tişortu, cübbe takke giyilmiş filmleri. Ülkeyi kimler gerginliğe, iç kavgalara zorlar ki?

**

Bunları kurgulayan odak-odaklar varsa, en kısa zamanda ortaya çıkarılmalı.

Bu ülkede birileri kaos istiyor, seçim filan yapılmasını istemiyor olabilir ?

Halk ürkütülsün, gerilsin, birileri siyasi toplantılara halk katılımı sağlayamasın mı istenir? Çok soru olur, çok! Suni olaylar kafaları karıştırır, kazananı yoktur.

**

Cumhuriyet’in, Kurtuluş ve Kuruluş’un Anıtı Ziraat Mektebi’ni kim, niye yakar? Biliyoruz ki, 6-7 Eylül 1955 yıllarında, “ Selanik’te Atatürk’ün doğduğu ev bombalandı!” olayının yarattığı leke hala tepemizde dolaştırılır.

2018 yılında, eşsiz coğrafyamızdaki yapay kurgular 80 milyon adına izlenmeli.