Sevgili okurlarım, bugün 19 Mayıs 2018

Mustafa Kemal Paşa’nın ya istiklal ya da ölüm paralosıyla Samsun’a çıktığı günün 99. Yıl dönümüdür.

Asırlardır hür ve bağımsız yaşayan aziz milletimiz; 16 Mayıs 1919 tarihinde İstanbul’dan hareket eden Bandırma Vapuru’nun taşıdığı milliyetçi kahramanların yol ve yöntemlerinin rehberliğinde, geleceğine vurulmaya çalışılan esaret prangasını parçalayarak tarihin karanlığına fırlatmıştır.

19 Mayıs; miletimizin destansı bir uyanışı, istiklal uğrunda her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir dirilişin tarihe mühür olarak vurulduğu gündür.

Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir.

Türk Milleti sömürgeci güçlerin dayattığı tutsaklığı Samsun’dan başlayarak reddetmiş, kendi kaderine yön vermek için harekete geçmiştir. Bu bakımdan 19 Mayıs, hor görülen milli varlığın canlanışı, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin habercisi, küresel dengelerin değişmesine neden olan milli mücadele ruhunun doğumudur.

Dinine, diline, dününe, düzenine, örfüne ve adetlerine gözü gibi bakan, sancak gibi göklerde dalgalandıran ruh birdir, bu ruhun adı Türk Milleti’dir. Bu doğrultuda;

Bilge Kağan’da birdir, Sultan Alparslan’da bir.

Osman Gazi’de birdir, Köhnemiş Bizans surlarını deviren Fatih de bir.

Viyana kapılarına dayanmış olan Kanuni’de birdir, Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’de bir.

Tarih boyunca Türk Milleti bundan dolayı bir ve beraberdir.

Kıblesi birdir, kaderi birdir, tarihi birdir, geleceği birdir, inancı tek ve zirvededir. Bundan dolayı 19 Mayıs’ın anlamı büyüktür, önemlidir ve özeldir. Samsun’dan Sakarya’ya, Kocatepe’den İzmir’e şiddetle yanan vahşet ateşi şehitlerimizin kanlarıyla söndürülmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’un 99. yıldönümünde; siz değerli hemşerilerimin “Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı” içtenlikle kutluyor; kutsal vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden büyük Atatürk’ü, ülkü arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.