Dünya ya ekilmiş bir tohumsun sen, yeryüzü toprağın, sevdiklerin güneşin, güvendiklerin suyun, acılar rüzgârın hep, öyle bir potansiyelin var ki çık artık tohumundan, filizlen. Hedeflerin için ağaç olma yolunda koş. Yaprak yaprak fayda, dallarınla destek, gövdenle güven vermelisin. Sadece niyetlen  .Yoksa ağaç olmak var. Samanda kalmak var. Seç. A.kapışmak

İç dünyamıza yolculuk zor, belki günlük yaşam şartlarının yoğunluğundan dolayı belki de yolu bilemediğimizden. Ama bir kez başardığınızda da sık sık gitmek istersiniz, heyecan verici ve hiçbir haritada bulamayacağınız bu en güvenilir yere....Ama birde dışarıdan biri sizi götürüyorsa oralara, başka türlü bir keyif alırsınız. Hem gidişiniz güzel  hem de dönüşünüz ve dönüşümünüz güzeldir.

 Dün akşam ki seminerde o güzel kalabalığın adına yorum yapamayacağım ama şahsım adına söylüyorum Aşkım Kapışmak ve onun başarılı sunumuyla bende böyle kısa bir yolculuk yaptım. Sonrasında aldığım kararlar  ile de bu içsel dünyamıza yolculuğun ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha gördüm aslında.

SAÜ konferans salonunda gerçekleşen bu başarılı ve faydalı sunumun katılımcı sayısını az buldum . En çok ihtiyacımız olan iç huzur ve mutluluğun sağlandığı ,stresten uzak kalabilmenin ve stresle baş edebilmenin yollarının anlatıldığı  yerde biz ne kadar da azdık … Dönüş yolunda  saatin epey ilerlemiş olduğunu fark ettim.  Kafeler sokağının kalabalığına baktım ve düşündüm. Gerçekten bilgiye kapalı bir toplum olmaya doğru mu gidiyorduk biz… İlginç  tabi  ayrı bir yazı konusu bu da ,ne aradığımız ,neyi aradığımız önemli sanırım . Toplum olarak konu kendimiz bile olsak sonuçlarla çok da ilgilenmiyoruz biz.

 Her neyse öncesinde sayfamızda bu geceye dair deneyimlerimi paylaşacağımı yazmıştım sizlere. Benim bu geceden kazanımım şu oldu; Bir kere her gün minimum 10 dk sadece bana ait olacak ve bu zaman dilimi sadece benim istediğim bir aktiviteyle dolacak. Beni yoran ve enerjimi çalan, yapıcı olmayan insanlarla görüşmelerim ya en aza indirgenecek yada hiç olmayacak.

 Daha fazla hayal kuracağım, kurduğum hayallerin gerçekleşmediğini görsem de sevineceğim, düşlere dalmanın ,hayal kurmanın yaşam süremi uzatıp beni mutlu ettiğini bana motivasyon sağladığını ,durumun acısını aldığını bileceğim ve hiçbir koşulda umut etmekten ve hayal kurmaktan vazgeçmeyeceğim. Yaşamın çok kısa ve geçip gidiyor olduğunun bilinciyle daha keyifli zamanlar yaratacağım kendime. Sorunlar ve acıların bizi mahvetmediğini, aslında onlara gereken reaksiyonu veremediğimiz ve çözümleyemediğimiz için mahvolup yıkıldığımızı öğrenmişken, daha güçlü ve daha hazırlıklı olacağım ve etkili çözümler üreteceğim.

Son olarak da hedefler belirleyeceğim. Benim kontrolümde, ulaşılabilir ve evet somut hedefler. Onları önce yazacağım, daima göreceğim bir yere iliştireceğim, okuyacağım ve görsel hafızama alacağım. Bu subminal teknikle kodlama mı yapmış olacağım. Sonra mı gerçekleşmesini bekleyeceğim.

İyi bir şeyler yapabilmek adına atılan hiçbir adımın kötü bir yere götürmediğini biliyorum.  

Ağaç olmayı seçenlerin beni anlayacaklarını ve onlarında bu düşünceler ışığında güzel şeylere niyetleneceklerini de biliyorum. İnsanlar ve ilişkiler güzel se bu dünya güzel diyerek niyet ediyorum.

 TEŞEKKÜRLER AŞKIM KAPIŞMAK, TEŞEKKÜRLER İNSANIZ İŞTE…