Ahbap Platformu Derneği Sakarya Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Kaymak ve yönetim kurulu üyeleri Hamdi Kahveci, Eymen Canım, Murat Genç arkadaşlarımızın takdimiyle bir plaket aldım bugün.

Ahbap Platformu Derneği nedir?

Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşıma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir

Sadece Yaşama değil, Yaşam Hakkı:

Yaşama hakkı, nefes alma, yemek, su gibi, canlının hayatını devam ettirebilmesi için gerekli asgari şartların sağlanmasıdır. Yaşam hakkı ise sosyal, kültürel, ekonomik olarak çağdaş olanaklara ulaşabiliyor olmasıdır. Birey, kendinden öncekilerin dünyaya bıraktığı sorunların muhatabı olarak doğuyorsa, dünya kaynaklarına ve insanlığın bilgi hazinesine de ortak olarak doğuyor olmalıdır. Bu nedenlerle, her birey, bedeli toplum tarafından ödenmekte olan sosyal, kültürel, hayati ihtiyaçlardan eşit olarak faydalanmalıdır. Ahbap, bu ihtiyaçlara acil erişim zaruretinde olan kişiler için, toplumsal dinamikleri ve dayanışma değerlerini harekete geçirerek, kısa/orta/uzun vadeli çalışmalar yapmaktadır.

Ahbap Yönetim Kurulu;

Haluk Acil - Haluk Levent

Emrah Aydoğdu

Emrah Gödeliner

Murat Urgan

Umut Demirci

Bu güzel kardeşimizin çabalarına ufacık bir katkı sağlayabildimse ne mutlu bana. İyi ki sizin gibi insanlar var ve iyi ki tanımışım sizleri.

Bundan sonraki projelerinizde de elimden geleni yapmaya çalışacağıma emin olabilirsiniz. Bu güzel oluşumun temelini sağlayan sevgili Haluk Levent' e de teşekkürlerimi sunarım, sevgiyle kalın.

"İnsanları mutlu edecek tek vasıta, onları birbilerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünyanın barışı içinde insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmasıyla mümkün olacaktır. "( 1931 ) Mustafa Kemal ATATÜRK.

Okuduğunuz için teşekkür ederim,

Zeynep MERÇAN.