Sakaryasporu ilk özel karşılaşmada bize rakip olmaya çok uzak düşük vitesli oyunculardan kurulu İran takımı önünde seyretmiştim. O gün ki yazımda ,farklı galibiyeti abartmadan ,Sakaryasporun gerçek gücünü görmek adına bana Adanaspor ve Bolu maçlarını seyretme fırsatı tanıyın demiştim.

Bu doğrultuda Yeşil Siyahlı ekibimizi hala üzerindeki Süper lig sıcaklığını koruyan Adanaspor karşısında test etme şansım oldu.

Adapazarı Belediye Başkan yardımcısı Rıdvan Sezer’in anlatırken ağzının suları aktığı yeni Sakaryaspor’u, Büyük Başkan Zeki Toçoğlu’da izledi. Sakaryaspor Adanaspor önünde yine iki ayrı tertiple ve yine aynı düşünce eşliğinde sahada yer aldı. İlk on birdeki eşleşmelerde savunmanın göbeğinde bu kez Burak-Zafer değil Zafer- Ramazan eşleşmesine tanık olduk.

İlk tertipte beş yeni yeni transferin yanında gecen yıldan kalan altı isim vardı. İkinci tertipte ise yeni isim olarak sahada yedi oyuncu vardı. Osman Özdemir, daha dün bir, bu gün iki, kafasında soru işareti olan mevki ve makamlar için arayışa başlamış intibasını Adanaspor maçında aldım cebime koydum.

Topuk Yaylasında ki özel maçlar da görülen en önemli zenginlik mücadele yüzdesinin canlılığıydı. Sahada yer alan oyuncu grupları Özdemir’in verdiği talimatlara ayak uydurmak, forma kapmak bu yarışta bir adım öne çıkmak adına, bayağı yürekli ,bayağı iştahlı oynuyorlar. Adanaspor önünde Sakaryaspor’u ciddi anlamda irdelemek ,futbol stratejisini görmek adına yüklü bir futbol bilgisini ,Topuk Yaylasından alıp Sakarya’ya taşıdım.

Özel günlerde içinden çıkan özel sonuçlara değil de oynanan futbola bakan biri olarak çok fazla abartmadan ( Sonuçta bu bir özel maç) Sakaryaspor’u Adanaspor önünde beğendim. İlk tertiplerin maçında rakip çok pas yaptı yapmasına da , onun karşılığı olası pozisyonlar için onlara geçit verilmedi. Yeni Transfer stoper Ramazan buraya cuk diye oturmuş. Onun partneri bir ara oyun disiplininden kopan Burak mı olur, yoksa Zafer mi? Buna ben değil Özdemir Osman karar verir.

Sakaryasporun ilk tertibi pozisyon üretmekte zorlanırken ,ikinci tertip ,kadro dokusunda fazla değişiklik yapmayan Adanaspor önünde, hücumda bayağı etkili olurken ,rakibe de pozisyon vermedi.

Bu yarıda özellikle orta sahada FB den kiralanan Beykan’ın etkili oyunu Yeşil Siyahlı ekibin ileriye taşınmasına önemli katkı verdi. Beykan bana göre Osman Özdemir’in orta sahadaki tercih meselesinde onun kafasını karıştırmaya aday bir transfer. Atılan golde, atandan fazla onun futbol emeği ve becerisi vardı.

Özetle Sakaryaspor’un futbol resmi güven verici bir resim. Bu resmi terleyip toparlayacak olan Osman Özdemir’e bu konuda çok iş düşecek. Neden mi? Çünkü elindeki oyuncu grubu oluşturulan kadro içindeki forma rekabeti, futbol hırsı onu çok ama çok zorlayacak gibi duruyor.

Yeni Sakaryaspor’un ,yeni oluşan kadrosunun hiç mi eksik yanı yok? Tabi ki var. Yeni Sakaryaspor ayağa pas yüzdesini artırmalı. Çok pozisyon üretmek adına Yeni Sakaryaspor’un kanatları iyi çalışmalı. Gol noktalarında daha üretken olmalı. İyi mücadelenin üstüne bunlar eklenirse ortaya daha iyi bir Sakaryaspor çıkar.

İlk tertipte Coşkun bu oyun anlayışı fazla sahne almadığı için silik kaldı. İkinci tertipte Berkan ve Serdar farkı sayesinde kaleye direk ulaşan paslar sayesinde Mahir rakibi zorlayan hücumcu olarak öne çıktı.

Sonuç olarak iki özel maç, iki özel galibiyet. Moral motivasyon adına, taraftarı ateşlemek adına sonuçlar güzel. Ancak unutmamak gerek ne İran takımı, nede Adanaspor bizim rakibimiz.