Hastane, hekim ve yatak eksikliği şu anda Sakarya’nın da, tüm Türkiye’nin de en önemli sorunlarından birisi.

7’si Uzman Hekim olan, toplam 93 hekimin Sakarya’ya atanması çok sevindirici.

93 Hekim sayısı iyi ve sevindiricidir de, harika haber de demem. Ülkemin bir çok İli hastane, yatak, hekim ve sağlık personeli bekliyor. Sadece sevinilir. Çünkü;  

Nüfus artışı da, Şehre Akın da hayret biçimde teşvik edildi. Hadi İktidar olun!

                                                              **

Hekimler her gün akıl almaz sayıda hasta muayenesine mecburcu yapıldı sanki? Baktığın hasta sayısı arttıkça, aldığın aylık da artar belki? Doğru Hekimlik? 

Tıp Bilimi, bir hastaya ortalama en az 15-20 dk. Ayırmaz mı? O zaman nerde var? Kimi hastalara saatler, günler ayrılsa yetmez; O da bambaşka sorun…

Mecbur olunca Sapanca Hastanesi’ne gideriz. Öğleden sonraya kalmışsam, uzman hekimlerin doluluktan yorgunluğu beni bile mutsuz eder.   

                                                               **

Gerçekçiyim; 7’si Uzman, toplam 93 Hekim bile Sakarya’da sadece küçük bir eksiği kapatır. İlçelere bile Uzman desteği verilebilir mi, hiç sanmam!

Aslında, her gazeteci gibi, benim de sağlık konularında katkım olmalı. Örneğin:

Mahallelerde bile poliklinik var. İlkin,  Aile Hekimi’ne gidip muayene olmak şart. Aile Hekimi gerek gördüğünde bir sonraki hastaneye zaten sevk ediyor.

En donanımlı, en iyi ve yeterli sayıda personelli hastanelere keşke önemli sağlık sorunları olan insanlarımız ulaşabilse!

                                                               **

Bilinsin ki; SAÜ Tıp Fakültesi’nin eksiklerini tamamlamayan İktidar Partisi AKP’yi ve 5 Milletvekilini hiçbir zaman hoş görmem. İşin içinde bir İş mi var, bilmem?

                                       KÖYLERİ YOK EDERSEN;

                        HAYVANCILIK ŞEHRİNDE İTHAL ET YERSİN !

Sakarya Anadolu Lisesi henüz Serdivan’da değildi. Arabacıalanı’nda futbol maçı oynarken oradaki ahırlardan gelen koku burnumuzun direğini kırardı.

 “ Bu devirde burada ahırlar ne arıyor? Her yer .ok kokuyor!” diye höykürdük!

Çark Deresi’nin batısı hayvancılıkta Türkiye’nin muhteşem bir zenginliğiydi.  Besicilik- Kırmızı Et; Süt ve Süt Ürünlerinde Sakarya Markaydı!

                                                                **

Hala da Marka sayılırız da!..AK Parti İktidarı, ne yazık ki eleştiriye kapalı, eleştirene öfkeli. Çok zaman yanlışını söyleyeni susturursa da şaşırmam : -)

SATSO bil,e İktidarı yeteri tonda uyarmak yerine, suyuna gitmeyi seçer mi?

Örnek;SATSO Meclisinde, çok saygın eski tarım il müdürü Abdurrahman Çakar Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi’ni anlatmış. Şahane; mutlak okunmalı.

                                                               **

Özet olmaz ama, “ Büyükşehir Kanunu ile 428 Köyü mahalle yaptık…GIDA ÜRETİCİLERİ ELLERİ ÖPÜLESİ İNSANLARDIR. Kırsalı ihmal edenlerin sağlıklı gelecekleri olmaz!

Toprak Kanunu, arazi vasfına bakılmadan Tarım, Hayvancılık sektörünün destekleneceğini ifade ediyor.

Ülkede çok ciddi Kırmızı Et yetersizliği var. Kendi kolumuzu kesmeye başlıyoruz. İl’in toplam gelirinin % 20’sinin üzeri hayvancılıktan gelmekte.

Bu, Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran. Bunu ciddiye almalıyız. Kırsal Kalkınmayı desteklemezsek GELECEKTE AÇ KALIRIZ!”

Yazmak yetmez; Sakarya, geniş bir katılımla ÇAKAR’ı dinlemeli, İŞİ Planlamalı!

 

                                    SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLARIN;

                                    ABARTILARI VE YALANLARI !..        

Yerel ve Genel Seçim telaşları başladı. Her geçen gün abartının ve hatta yalanın bini bir para olacak. “ 10 Bin kişiye iş kapısı!” açıldı bile !

Ne dev projelerin temelleri atılacak; ne çok işsize ballı maaşlarla işler, ne çağdaş ulaşım konforları, ne hastaneler, fabrikalar vaat edilecek!

                                                              **

Seçilenler, O Abartılı ve kimisi Yalan vaatlerle seçilecek. Atananlar, eğer liyakatle değil de, İktidar lütfu ile makama gelmişse biz yine yanmışız.

Sakaryalı şunu iyi bilsin. Siz ve biz, yine Onlara hatalarını, eksiklerini yüzlerine söyleyeceğiz. Ama, HEPSİ Sakarya’daki imkansızlıklardan şikayetçi olacaktır.

İnanın; şu andaki gibi, hepsi başarısızlıklarını imkansızlıklara yükleyecektir.

Şu gün seçimler var; hepsi Sakarya’da var olan imkanları bal gibi de biliyor. İnanın; halkın % 99’un imkansızlıklardan haberi yok; ama Onlar biliyor.

Bir teki, “ Ben bu şartlarda Sakarya’nın beklentilerini yapamam!” demez. Hiç biri, hedeflerini, vaatlerini abartmadan çekinmez; seçimden ÇEKİLMEZ!

                                                                 **

Hadi bakalım; Yerel ve Genel Seçim geldiii…

Kaç seçim öncesinin, siyasi parti hedefleri, ilçe belediyelerine aday olanların bile kitapçıkları önümde duruyor. Ben şimdi ne halt edeyim?

Abartı ve yalan vaatlerin onda birini bile yazsam, küfrün bini bir para olacak!

Eşşek yükü paralarımızı yanlış projelerle toprağa gömenleri yazıp, nedenini soracağız. Söküp, takıp, iki yıl sonra yine söküp takmalara harcananlar, of of!

Yanlışı biz yapmıyoruz; seçilmek için abartmayı, yalanı üfürünler düşünecek!