Sakaryaspor yeni sezonun ilk hazırlık maçını dün Rüstemler’de 3. lig takımlarından Payasspor’la oynadı, 3-1 kazandık ama takım sahada iki parça, yönetim dışarda..

Bu gerçeğin ardından konuya kestirmeden inecek olursam Sakaryaspor’un defansıyla diğer yarısı arasında siyahla beyaz kadar fark vardı..

Kötü anlamda değil elbet..

Geçen seneden tanıdığımız kaleci Oğuz Çalışkan’ın önünde ki Ferit Erişçi, Berkaycan Değirmencioğlu, Ümit Yasin ve Canberk’ten oluşan 4’lü defans çok iyi..

Beğenmediğim diğer yarı da Serkan Odabaşoğlu ve olmayan Ferhat’la kıyasladığımda ofansif yönüne hayran kaldığım Umut Sözen orta sahada tamam ama sağ kenarda tanımadığım Mehmet Avcı, Zahit Fındık değil, sol önde Abdülaziz iyi ama Dilaver Güçlü değil..

Forvette Berk İsmail Ünsal’ın idman eksiği nedeniyle kenardan izlediği maça Tevfik Köse forvet çıktı, açılış golü de ondan geldi ama fazla kiloları göz tırmaladı..

4 yıl öncesinden tanıdığımız defansif ön libero Özgür Kedikli ise Sakaryaspor’a gelmiş ama ne ileri gitmiş, ne geri..

Yine geçen sene Sakaryaspor’da Oğuz Kocabal’ı izledikten sonra Özgür’de tereddüt yaşamadım dersem yalan olur çünkü Oğuz rakibi karşılama ve takımı çıkarma aksiyonlarında kusursuzdu, Özgür sadece karşılama heyetinde var, çıkarma olsun, çarpma olsun bölme olsun başka bir şey..

Bu sorunları çözmek için ikiye bölünen yönetimsel sorunları çözmek lazım geldiğinden iki kere iki pek bir şey etmiyor ama iki parça gördüğüm takımdan sonra yönetimin ikiye bölünmesiyle Sakaryaspor’u toparlayacak olursam, zor günler sanki şimdi başlıyor, toparlamam lazım..

Bugün ikiye bölünen yönetim cephesinde toplantı var, büyük kavgalar kapıda..

Amacım bağcıyı dövmek değil, Sakaryaspor sevdalıları adına üzüm yemek olduğundan başta başkan İbrahim Nalbant’ı ve Nalbant’ın ekibiyle ters düşen Bülent Uygun’a yakınlığıyla tanıdığımız yöneticiler Birol Bozbey ile Erdem Yıldırım’ı sakin olmaya çağırıyorum, ayrılacaksak bile dostça ayrılalım, kavga zamanı değil..

SANTRA HARİCİ

Kin tutana yüktür