Uzun yıllardan beri Şeker Fabrikası’nın kampanya dönemi sancılı bir süreci beraberinde getirirdi.


Hatırlayalım geçtiğimiz yıla kadar gündemin en önemli konusunu koku sorunu oluştururdu. Her kampanya döneminin başında fabrika tarafından artık koku olmayacak gibi söylemlerle karşılaştık.

Söylemlere rağmen yine şehre yayılan kötü kokunun vatandaşların sert tepkilerini çektiği günler dün gibi aklımızda. Çok eskiden değil, geçtiğimiz yıldan bahsediyorum.

Bu yıl acaba yine aynı koku şehre yayılacak mı? Fabrika attığı adımlarla kokuyu önleyebilecek mi? gibi sorular vardı akıllarda.

Fabrika ilk olarak Ağustos ayında fabrikanın genel müdürlüğünde bir değişikliğe gitti. Ekim ayının başında da 20 milyonluk yatırımla yeni bir arıtma tesisi inşa edildi.

Şuan fabrikada kampanya dönemi devam ediyor. Ne sosyal medyada ne haberlerde ne de vatandaşlarda kötü kokuyla ilgili bir şikayete denk gelmedim. Tabi, bu gelmeyeceği anlamını ortaya çıkarmasın.

Yıllardan beri yaşanan bu sorunun çözümü aslında öyle sanıldığı gibi zor değilmiş!

*        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *

Maçın en iyisi taraftarlardı

Büyükşehir Basketbol Takımı tarihi günde tarihi bir galibiyet aldı. Süper Lig’de ilk defa seyircisinin önüne çıkan Büyükşehir, sahadan galibiyetle ayrıldı.

Galibiyetin dışında gözüme çarpan ufak detayları paylaşmak istiyorum. Öncelikle protokolde şehrin farklı yüzlerinin olması günün en sevindirici kısımlarından biriydi.

Ayrıca Sakarya bir futbol şehri olduğu gibi artık basketbol şehri olduğunu da göstermiştir. Müthiş bir taraftar desteği vardı.

Her dakikası ayrı çekişmeye sahne olan maçı, dış atışlarda bulduğumuz isabetlerle kazandık.

Oyuncular sahada iyi bir performans ortaya koydu. Ancak takımdaki bazı oyuncuların tam hazır olmadığını da eklememiz gerekir.

Tabi uzun bir süreçten bahsediyoruz. Ancak rakip takımı baskı altına alan bu taraftarların önünde hiçbir takım kolay galibiyet alamaz.

Pazar günü bunu çok iyi gördük. Tartışmasız olarak maçın en iyisi 6. adam olan taraftarlardı.